Naar "Mijn trainingen"

Zelfsturing telt negentien succesfactoren

Gepubliceerd op 13-09-2017, door De Redactie

Zelfsturende teams zijn in opkomst binnen veel bedrijven. Ze leiden tot minder bureaucratie en betere beslissingen op de werkvloer. Maar succes is allerminst vanzelfsprekend. Op de TIAS School for Business and Society zijn daarom de succesvoorwaarden in kaart gebracht voor werken met zelfsturende teams. De wetenschappers hebben er negentien in kaart gebracht, opgedeeld naar organisatie-, leiderschaps- en individuele factoren. Zo hebben zelfsturende teams alleen kans van slagen in bedrijven met betrekkelijk weinig regels en richtlijnen. Besluitvorming ligt niet bij de bedrijfsleiding, maar is gedelegeerd aan mensen lager in de organisatie. De leider bemoeit zich niet met details. Binnen de teams corrigeren en motiveren de medewerkers elkaar. Er is eerlijkheid naar elkaar toe en de teamleden hebben zorg voor elkaar.

 

Zie ook:

https://www.mt.nl/series/strategie/zelfsturing-werkt-eigenlijk-wel/537173

Zelfsturing telt negentien succesfactoren
BLOG 22-06-2021 || door: Denise Molijn Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.