Naar "Mijn trainingen"

Wat houd je bezig? Wat slokt je aandacht op? Waar krijg je stress van? Inzicht krijgen in je eigen gedachten en stressreactie blijkt ingewikkelder dan je denkt. In de huidige situatie worden we op dat vlak meer uitgedaagd dan ooit. Thuiswerken, veranderingen binnen de organisatie, het gebrek aan contact met collega’s en onzekerheid over de toekomst kunnen stress en/of spanningen opleveren. Met de praktische toepassing van mindfulness leer je met een positieve stemming en een goede emotionele balans te leven en werken. 

Veel mensen denken bij mindfulness aan mediteren en een yogamat. Maar mindfulness kan ook heel praktisch zijn en je helpen gerichte keuzes te maken en effectiever te werken. Vaak zijn we bezig met wat nog moet komen, of blijven we hangen op iets dat allang is geweest. De training leert je te focussen op het hier en nu en objectiever met emoties en conflicten om te gaan. Ook leer je signalen van spanning vroegtijdig te herkennen en leer hoe je hiernaar kunt handelen. Natuurlijk staan we ook stil bij de kunst van het loslaten. 

Tijdens deze training ga je praktisch aan de slag. Met voorbeelden en door te doen en ervaren ondervind je wat de effecten van stress maar ook positieve flow zijn op je gevoel van mentale kracht. Deze workshop leert je makkelijker omgaan met alles wat zich aandient in het leven van alledag.  

Na de training Mindfulness | Omgaan met verandering, spanning en stress (Klassikaal online)


  • Weet je ineffectieve gewoonten om te zetten in effectief gedrag
  • Werk je met meer focus en ben je meer aanwezig in het hier en nu
  • Kun je makkelijker loslaten en relativeren
  • Handel je bewuster, doelgerichter en maak je makkelijker keuzes
  • Herken je stress en stresssignalen eerder en weet je hiernaar te handelen
  • Kun je objectiever met emoties en conflicten omgaan

Ervaring van een deelnemer aan de training Mindfulness 

“Ik ervaar veel meer rust in mijn werk en maak veel bewustere keuzes. De oefeningen die ik heb gekregen dragen hier echt aan bij”


Werkwijze trainingen op locatie

Je wilt werken aan je persoonlijke ontwikkeling en je hecht waarde aan persoonlijk contact en interactie met medecursisten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! In al onze trainingen staan onze deelnemers centraal. Dat is ook de reden dat mensen voor onze trainingen kiezen: de persoonlijke aandacht en het leren van en met medecursisten.

Een mooie combinatie van klassikaal op locatie en online coaching

Een absolute voorwaarde om succesvol te werken aan competenties is zelfkennis: het gaat tenslotte om jou! Daarom begint iedere training met een persoonlijke (digitale) intake. Zo denk je vooraf al na over jezelf en over je eigen leerwensen. Die wensen nemen onze trainers mee in hun voorbereiding. Het beantwoorden van de vragen duurt maximaal 20 minuten. Een trainingsdag sluit je af met het formuleren van een persoonlijk actieplan: wat ga jij doen met wat je deze dag hebt geleerd?

Na de training ontvang je verschillende korte en prikkelende coachingsopdrachten waarop je feedback krijgt van de trainer. Houd er rekening mee dat je daar ongeveer 1 uur mee bezig bent per trainingsdag. Ook helpt de trainer je met het verwezenlijken van je actieplan. Zo blijf je gedurende 2 - 3 maanden, onder begeleiding van een trainer, actief bezig met jouw ontwikkeling; succes gegarandeerd!

Eigen leeromgeving

Zodra je je hebt ingeschreven voor een training krijg je toegang tot je eigen digitale omgeving (Mijn Molijn). Hier kun je al je persoonlijke documenten plaatsen zoals je actieplan, persoonlijke aantekeningen en certificaten. Je krijgt toegang tot de mediatheek met leerzame en leuke filmpjes. Ook krijg je toegang tot de bibliotheek met handouts van de trainingen, boekentips en interessante artikelen.

Aantal deelnemers

Minimaal 8 en maximaal 12

Kies je trainingsdata

Vink jouw datum aan en klik daarna op schrijf je in.

Locatie Online

Wil je een persoonlijk trainingsadvies?

Heb je een specifieke opleidingsvraag voor je afdeling, team of organisatie?

Bel ons op 030 763 0887 of stuur een e-mail naar advies@molijntraining.nl. We helpen je graag verder!