Naar "Mijn trainingen"

PROFI-competenties

De ontwikkeling van competenties.

Gedrag verander je niet in een dag. Wel kun je in kleine stappen en door te ervaren een eigenschap aanleren. Anders doen leidt uiteindelijk tot anders denken. Al onze trainingen zijn zo ontworpen dat je zelf op zoek gaat naar je eigen leerpunten en zelf ervaart en ontdekt hoe je die het best kunt toepassen in de praktijk.

Bovendien is bij alle trainingen standaard drie maanden e-coaching inbegrepen. Hierdoor word je continu geprikkeld te doen en te ervaren. Op deze manier werken we stapsgewijs aan de ontwikkeling van competenties. 

Werknemersgedrag steeds belangrijker

In veel organisaties verandert de aard van het werk. Dat vraagt om een andere manier van handelen binnen de organisatie en een andere interactie tussen werkgever en werknemer. Alleen voldoen aan de gestelde taken is niet meer genoeg om bij te dragen aan de effectiviteit van mensen en organisaties. Naast de functie-eisen en taakomschrijving, vormt het gedrag van werknemers een steeds belangrijkere rol. Gedrag dat buiten deze omschrijvingen valt, maar een belangrijke bijdrage levert aan het functioneren van de organisatie.

Uit onderzoek van de Universiteit van Maastricht blijkt dat iedereen die actief deelneemt aan het arbeidsproces zou moeten beschikken over 5 belangrijke gedragsmatige competenties om structureel goed inzetbaar en wendbaar te blijven: de PROFI-competenties. Deze competenties hebben wij vertaald naar een praktisch en overzichtelijk trainingsaanbod. 

De thema’s

De competenties zijn onderverdeeld in drie thema’s. Binnen ieder thema vind je verschillende trainingen. Zo kun je naar eigen inzicht en behoefte een goede opleidingskeuze maken. Je kiest voor die training(en) die voor jouw ontwikkeling relevant zijn. Omdat de competenties op verschillende manieren in de trainingen terug komen, staat per training aangegeven welke competenties aan bod komen.