Naar "Mijn trainingen"

Incompany/maatwerk

Hebben wij uw interesse gewekt en bent u op zoek naar een passend incompany traject voor uw medewerkers? Bij Molijn Training organiseren wij alle trainingen uit de open inschrijving tevens incompany. Wij geven graag advies op maat om er voor te zorgen dat deelnemers binnen een trainingstraject volledig in hun hulpvraag ondersteund worden. Heeft uw organisatie een doelstelling die maatwerk vereist? Onze vakkundige trainers werken nauw met u samen om een volledig maatwerkprogramma op te stellen! Informeer naar de mogelijkheden via advies@molijntraining.nl.

Onze expertises

Leiderschap & Management development
Verschillende trainingsprogramma’s gericht op effectief leiderschap, talentmanagement en het voeren van succesvolle gesprekken over beoordelen, functioneren en inzetbaarheid. Opgezet vanuit de visie dat effectief leiderschap is opgebouwd vanuit inzicht, gevolgd door vertrouwen. Dit leidt tot succesvolle gesprekken.

Samenwerken & Teamontwikkeling
Trainingen waarbij de nadruk ligt op inzicht in verschillende gedragsvoorkeuren en communicatiestijlen. Het doel van het trainingsprogramma is om vanuit begrip voor elkaar en met een effectieve manier van communiceren de samenwerking tussen mensen te verbeteren.

Klantgericht werken
Trainingen waarbij inzicht in verschillende persoonlijkheidstypes, klantbehoeften, service en effectieve communicatie centraal staan.

Persoonlijke effectiviteit
Verschillende trainingen gericht op efficiënter werken, zoals persoonlijke effectiviteit, mindfulness, goede e-mails, feedback geven en ontvangen en gesprekstechnieken.

Een actieve loopbaan
Trainingen gericht op loopbaan activatie waarbij mensen inzicht krijgen in zichzelf en hun talenten waarmee ze de regie over hun loopbaan kunnen nemen en met meer zelfvertrouwen stappen durven zetten om hun (toekomstige) loopbaan vorm te geven.

Mindful omgaan met verandering
Verschillende trainingen die inzicht geven in hoe mensen omgaan met niet zelf geïnitieerde verandering, hoe ze daarop vanuit hun eigen talenten kunnen anticiperen en daar op een positieve manier hun eigen draai aan kunnen geven.

Outplacement
Verschillende klassikale trainingen gecombineerd met persoonlijke gesprekken die bijdragen aan de rouwverwerking van het baanverlies en mensen op een positieve manier in de actief stand zetten om hun verdere loopbaan vanuit zelfkennis en vertrouwen vorm te geven!

  

Wat levert investeren in de ontwikkeling van medewerkers de werkgever op?

Daar deed het researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) onderzoek naar. Zij constateerden de volgende resultaten voor bedrijven:

  • Hogere medewerkertevredenheid- en betrokkenheid
  • Hogere organisatie-effectiviteit
  • Toename van de productiviteit
  • Positief effect op performance
  • Lager personeelsverloop
  • Training van medewerkers heeft zelfs een positief effect op de productiviteit van collega’s die de training niet hebben gevolgd.

Bron: Postinitieel leren: Deelname en rendement. Didier Fouarge en Andries de Grip, Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt | ROA 2012.