Naar "Mijn trainingen"

Werkgevers: nog te weinig werknemers zijn actief met hun loopbaan bezig

Gepubliceerd op 20-12-2018, door De Redactie

Werkgeversvereniging AWVN heeft onder haar leden uitvraag gedaan naar de opleidingsbudgetten van de medewerkers. Ongeveer de helft van de werkgevers geeft aan dat hun personeel nog te weinig met opleiding en ontwikkeling bezig is.

De redenen hiervoor zijn legio: de één vindt het budget te vrijblijvend, de ander ziet liever een loonstijging dan opleidingsbudget. Anderen vinden het opleidingsbudget te krap. Over het algemeen wordt het als lastig ervaren om het beschikbare geld goed te gebruiken. Een andere reden die vaker langs komt, is dat medewerkers hun budget met het oog op de toekomst willen inzetten, maar niet goed weten wat ze in de toekomst zouden willen.

Mede vanwege deze redenen werkt AWVN aan een jobshop. Deze moet antwoord gaan geven op de vraag wat toekomstig werk voor mensen zou kunnen zijn en hoe ze zich hiervoor kunnen om- of bijscholen, eventueel aangevuld met een relevante werkervaringsstage.

 

Bron: https://www.trouw.nl/home/budget-voor-eigen-ontwikkeling-te-weinig-gebruikt-door-werknemers~af76740c/

Werkgevers: nog te weinig werknemers zijn actief met hun loopbaan bezig
BLOG 22-06-2021 || door: Denise Molijn Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.