Naar "Mijn trainingen"

Robots in de politiek

Gepubliceerd op 19-04-2018, door Bram Hart

De sterkste groei van robots lijkt plaats te vinden in de industriële sector. Maar is de volledige potentie van de robot hiermee benut? Volgens twee Japanse tech-medewerkers niet. Zij creëerden Michihito Matsudo, een robot die in staat zou zijn om een eerlijk en gebalanceerd beleid op basis van AI technologie te maken. De robot zou in staat zijn om alle stemmen van de bevolking mee te nemen wanneer er belangrijke beslissingen genomen moeten worden. Ondanks deze enorme hoeveelheid data zou de robot in korte tijd een eerlijke afweging kunnen maken, die dus voor het beste resultaat voor iedereen zou zorgen.

De robot was verkiesbaar bij de burgemeestersverkiezingen in Tama City in Japan afgelopen zondag, maar eindigde als derde. Ondanks de nederlaag zal dit vast niet de laatste keer zijn dat we robots terug gaan zien in het politieke speelveld.

Robots in de politiek
BLOG 22-06-2021 || door: Denise Molijn Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.