Naar "Mijn trainingen"

RET doet pilot met leven lang leren voor senioren

Gepubliceerd op 06-11-2017, door De Redactie

Het Rotterdamse vervoersbedrijf RET gaat vijfentwintig 55-plussers één dag per week inzetten voor andere taken dan enkel het besturen van hun bus of tram. Zo mogen trambestuurders op die dag in een bus rijden, en andersom. Ook kunnen ze ingezet worden om plaats te nemen achter de servicedesk. De RET wil op deze manier testen of oudere werknemers minder snel verzuimen en duurzamer inzetbaar zijn wanneer hun taken gevarieerder van aard worden. Het Ministerie van Werkgelegenheid & Sociale Zaken en arbeidsexperts reageren enthousiast op de proef.

 

Zie ook:

https://www.volkskrant.nl/economie/eens-per-week-een-andere-baan-rotterdamse-ov-chauffeurs-gaan-het-experiment-aan~a4510673/

RET doet pilot met leven lang leren voor senioren
BLOG 22-06-2021 || door: Denise Molijn Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.