Naar "Mijn trainingen"

Nederlandse werknemers ervaren relatief weinig stress

Gepubliceerd op 04-07-2018, door Bram Hart

Wat is jouw belangrijkste drijfveer bij het uitoefenen van je baan? Recentelijk is door ADP onderzoek gedaan naar verschillende aspecten van het werkende leven binnen Europa. Voor 47% van de Europeanen is de belangrijkste drijfveer het loon, maar in Nederland ligt dit lager: hier is het slechts 39%. Dit percentage is één van de laagste binnen Europa (alleen Zwitserland zit lager: 35%). Bij de Polen ligt het percentage werknemers dat loon het belangrijkste vindt het hoogste, namelijk op 58%.

Opvallend is dat Nederland wel het hoogste percentage aan werknemers heeft dat de omgang met collega’s het belangrijkste vindt (30%). Grappig genoeg scoort Polen op dit gebied juist het laagste: voor slechts 15% van de Polen is contact met collega’s de belangrijkste drijfveer. Mogelijk bestaat er in dit geval een relatie met het stressniveau van de werknemers in de landen. Waar Polen het hoogste scoort op stressniveau van werknemers (27% van de werknemers ervaart dagelijks stress), scoort Nederland hier het laagste (10% van de werknemers ervaart dagelijks stress).

 

Meer weten? Zie: https://www.adp.nl/kennis/publicaties/_download/adpnl-workforce-view-europe-2018.pdf?cid=elq_sales_enablement_16181&elqTrackId=e33b4e6f8c464f1fafcbdfff333c5f3e&elq=cf16757b6bde425ea18f455f8e2c7b78&elqaid=154116&elqat=1&elqCampaignId=16181

Nederlandse werknemers ervaren relatief weinig stress
BLOG 22-06-2021 || door: Denise Molijn Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.