Naar "Mijn trainingen"

Meer training nodig voor omgang met technologische ontwikkelingen

Gepubliceerd op 25-05-2018, door Bram Hart

Wellicht een herkenbaar beeld: tijdens je werk heb je verschillende programma’s en tabbladen open staan waarin je gelijktijdig aan het werk bent. Hoe lukt het jou om zo te werken met nieuwe digitale tools?

Uit een recent onderzoek van M-Research blijkt dat 14% van de werknemers negatieve gevolgen ervaart door de digitale tools waar ze mee werken. Vaak komt dit neer op werkstress en gevolgen voor de gezondheid. En dit is contraproductief: de tools zijn juist ontwikkeld om het werk gemakkelijker te maken!

Een reden die genoemd wordt voor deze negatieve gevolgen is het gebrek aan training: bijna een kwart van de ondervraagden heeft geen training gekregen om met digitale tools te leren werken. Maar daar blijft het echter niet bij: 29% van de ondervraagden geeft namelijk zelfs aan door drukte en onervarenheid er helemaal niet aan toe te komen om te werken met de programma’s die door zijn of haar werkgever worden verstrekt.

 

Bron: https://www.moaweb.nl/moagenda/item/4297-werkstress-door-technologische-innovaties.html

Meer training nodig voor omgang met technologische ontwikkelingen
BLOG 22-06-2021 || door: Denise Molijn Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.