Naar "Mijn trainingen"

‘Leven lang leren werkt als afknapper’

Gepubliceerd op 14-09-2017, door De Redactie

Wees terughoudend met het benoemen van een leven lang leren als noodzaak. Medewerkers kunnen daar op afknappen, zo waarschuwt Judith Semeijn, bijzonder hoogleraar loopbaanmanagement aan de Open Universiteit. Zij pleit voor het begrip ‘ontwikkelen’.  ‘Leren heeft soms een beetje schoolse connotatie. Ontwikkelen is een beetje breder dan leren, het kan ervoor zorgen dat je een traject aangaat met een coach of een loopbaanadviseur. Of dat je inderdaad echt een stukje bijscholing of nascholing doet. Of je kunt ervoor zorgen dat de competenties die je hebt wat zichtbaarder worden. Het is dus heel breed.’

 

Lees meer

www.pwnet.nl/personeelsmanagement/nieuws/2017/4/leven-lang-ontwikkelen-voor-duurzame-loopbanen-10124166 

‘Leven lang leren werkt als afknapper’
BLOG 22-06-2021 || door: Denise Molijn Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.