Naar "Mijn trainingen"

Jonge vrouwen vaakst psychisch vermoeid door werk

Gepubliceerd op 28-06-2018, door Bram Hart

Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft een onderzoek gedaan naar psychische vermoeidheid onder Nederlandse werknemers in 2016. Uit dit onderzoek blijkt dat bijna 15 procent van de werknemers tussen de 15 en 75 kampt met werkgerelateerde psychische vermoeidheid. Voor vrouwen tussen 25 en 35 jaar oud ligt dit percentage net nog iets hoger: ruim 18 procent van deze groep vrouwen ervaart deze vermoeidheid.

Mogelijke verklaringen voor dit fenomeen zijn te vinden in de sector waarin mannen en vrouwen werken (bijvoorbeeld de zorg, waar de werkdruk hoog is), maar ook in de mate waarin werknemers zelfstandigheid in hun werk ervaren. Interessant genoeg ervaren mannen over het algemeen meer zelfstandigheid in hun werkzaamheden, en daarnaast minder werkdruk.

Bron: https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2018/07/jonge-vrouwen-relatief-vaak-vermoeid-door-werk

Jonge vrouwen vaakst psychisch vermoeid door werk
BLOG 22-06-2021 || door: Denise Molijn Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.