Naar "Mijn trainingen"

Het eerste NK Stress is begonnen. Werk aan je stress-management!

Gepubliceerd op 08-10-2019, door De Redactie

Volgens onderzoeksinstituut TNO is stress al jaren beroepsziekte nummer één. Stressexpert Suzan Kuijsten is het hier helemaal niet mee eens. Volgens haar is stress namelijk heel positief. We moeten het gewoon beter gebruiken. „Stress maakt dat je net even dat extra beetje focus en energie hebt. Maar we denken nu eigenlijk dat stress een soort all you can eat-buffet is waar we de hele dag gebruik van kunnen maken.” En dat is natuurlijk niet zo volgens Kuijsten: „Dat stress-systeem blijft namelijk alleen sterk als je voldoende herstelt tussendoor.” Maar dat is nou net wat veel mensen nog niet doen.

Het woord stress alleen kan zorgen voor koude rillingen. Het roept associaties op met volstromende mailboxen, oneindig multitasken en takenpakketten waar de honden geen brood van lusten. Stress, weg ermee! Of toch niet? Volgens Kuijsten moeten we stoppen met van stress af willen. Ze roept ons op onze focus te verleggen. In plaats van het wegnemen van stress, uit angst voor overbelasting, zouden we ons moeten richten op ons herstel. Zo voorkom je dat de tank leeg raakt. „Uiteindelijk kom je daar een stuk verder mee en dan is stress zelfs weer leuk” stelt Kuijsten.

Om haar benadering op de kaart te zetten, organiseert Kuijsten een ludieke actie met een serieuze boodschap: Het NK Stress. Via nkstress.nl kan je – nog tot 25 oktober – meedoen aan de voorronde van het kampioenschap. Door middel van tien meerkeuzevragen kom je erachter hoe goed jij met je eigen stress-systeem omgaat. Heb je de vragen beantwoord en scoor je hoog? Dan maak je kans op een plek in de finale van het Nederlands kampioenschap stress. Deze vindt plaats op 7 november tijdens het Stresstival – een festival over stressmanagement – en doe je dus niet vanachter je laptop. Je komt namelijk voor een publiek te staan waar je live ‘Stressjam’ moet spelen. Dit is een virtual reality-game waarin je speelt met je eigen stress. De winnaar mag zich de kampioen stress van 2019 noemen!

Scoor je hoog maar houd je meer van persoonlijke ontwikkeling dan competitie? Bij Molijn training bieden wij diverse trainingen aan om aan je stress-management te werken. Denk hierbij aan de trainingen Mindfulness, Jouw Energie & Persoonlijke effectiviteit. Neem de uitslag van jouw stresstest mee naar onze training en ga er direct mee aan de slag!

 

Bron: https://www.metronieuws.nl/in-het-nieuws/2019/09/ben-je-een-stresskip-doe-mee-aan-het-nk-stress

titel van plaatje
BLOG 22-06-2021 || door: Denise Molijn Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.