Naar "Mijn trainingen"

Cultuuromslag bij Fontys Hogescholen zet in op technische skills studenten

Gepubliceerd op 31-08-2018, door Bram Hart

In april van dit jaar kondigde Fontys Hogescholen aan te beginnen met het programma TEC for Society. In dit nieuwe programma wordt ingezet op de toekomst. Zo is er onder andere gekeken naar de benodigde technische skills voor verschillende beroepsgroepen in de toekomst, en worden deze skills meegenomen in het onderwijsprogramma. Voor dit programma zijn drie pijlers gekozen: technisch inzicht, ondernemerschap en creativiteit. Deze pijlers worden belangrijk geacht voor de duurzame inzetbaarheid van de studenten in hun werkende leven.

Zo wordt bijvoorbeeld ingezet op robotisering bij de opleiding tot verpleegkundige, een branche waarin verwacht wordt dat veel tilwerk door robots zal worden overgenomen. De student die hier tijdens zijn of haar opleiding al mee te maken krijgt, heeft een stapje voor op de arbeidsmarkt. Daarnaast zet de organisatie in op een duurzame samenwerking met regionale bedrijven, om de overstap naar de arbeidsmarkt voor studenten zo gemakkelijk mogelijk te maken.

 

Bron: https://www.ed.nl/eindhoven/fontys-opent-studiejaar-onderwijs-en-bedrijven-moeten-leven-lang-leren-bevorderen~a5de350d/ en https://www.fontys.nl/nieuws/fontys-kiest-voor-tec-for-society/

Cultuuromslag bij Fontys Hogescholen zet in op technische skills studenten
BLOG 22-06-2021 || door: Denise Molijn Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.