Naar "Mijn trainingen"

Worstel je met een verstoorde energiebalans? Heb je in je werk een constant gevoel van druk of stress? Eigenschappen zoals perfectionisme, een (groot) verantwoordelijkheidsgevoel, moeilijk 'nee' kunnen zeggen of voor jezelf opkomen of streven naar waardering van anderen kunnen je gevoeligheid voor stress vergroten. In dit trainingspakket leer je stressgevoelens te controleren en houd je jezelf beter in balans. Zo weet je je energieniveau goed op peil te houden en leer je je weerbaarheid tegen stressgevoelens te vergroten!

Je eigen koers bepalen kent in onze moderne tijd nogal wat uitdagingen. De werkdruk is hoog, er wordt veel van je verwacht en je bent altijd en overal bereikbaar. Daarnaast wil je voldoende aandacht geven aan je gezin, familie, vrienden…. Dit alles kan leiden tot spanningen of zelfs stress. 

Gezonde stress of spanning helpt je om goed te kunnen presteren. Het maakt je alert, geconcentreerd en efficiënt. De spanning maakt het lichaam ook klaar voor actie. Het wordt pas vervelend als de spanning te lang aanhoudt en daardoor tot overbelasting leidt. Op dat moment zijn de eisen die aan jou worden gesteld, of die je aan jezelf stelt, groter dan wat je aankunt. 

Daarnaast speelt ‘energie’ een belangrijke rol. Soms kan je de hele wereld aan en is niets je te veel. Op een ander moment ervaar je alles als te veel, terwijl de hoeveelheid werk hetzelfde is. Als je veel energie hebt, kan je veel aan. Heb je minder energie, dan ervaar je sneller stress en werkdruk.

Tijdens deze vierdaagse training ga je op zoek naar de juiste balans tussen gezonde spanning en rust in een tijd die veel van je vraagt. Je leert hoe je in de dagelijkse hectiek overzicht kunt creëren en je prioriteiten kunt stellen waardoor je meer grip op je tijd en agenda krijgt. Je krijgt zicht op de dingen die je energie kosten en dingen die je energie geven. Daarnaast ervaar je hoe je dagelijks meer rust kunt vinden.

Het 4-daagse trainingspakket Stressbestendigheid - Je stress de baas - intensief bestaat uit


 • Ken je talenten - MBTI
 • Persoonlijke effectiviteit – Timemanagement plus
 • Mindfulness – omgaan met stress en werkdruk
 • Jouw energie – Energiegevers & energievreters

Na de training Stressbestendigheid | Je stress de baas - Intensief


 • Voel je je meer in balans en ervaar je meer rust
 • Kun je makkelijker loslaten en relativeren
 • Heb je beter zicht op wat je tijd en energie kost
 • Handel je bewuster, doelgerichter en maak je makkelijker keuzes
 • Herken je stress en stresssignalen eerder en weet je hiernaar te handelen
 • Kun je objectiever met emoties en conflicten omgaan
 • Weet je ineffectieve patronen en gewoonten om te zetten in effectief gedrag
 • Werk je met meer focus en ben je aanwezig in het hier en nu
 • Ervaar je meer energie, zelfvertrouwen en emotionele stabiliteit
 • Ervaar je meer werkplezier
 • Heb je ook aandacht voor de fysieke aspecten van je gezondheid
 • Voel je je vitaler, krachtiger en zelfbewuster waardoor je je weerbaarder voelt in situaties van stress

Werkwijze trainingen op locatie

Je wilt werken aan je persoonlijke ontwikkeling en je hecht waarde aan persoonlijk contact en interactie met medecursisten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! In al onze trainingen staan onze deelnemers centraal. Dat is ook de reden dat mensen voor onze trainingen kiezen: de persoonlijke aandacht en het leren van en met medecursisten.

Een mooie combinatie van klassikaal op locatie en online coaching

Een absolute voorwaarde om succesvol te werken aan competenties is zelfkennis: het gaat tenslotte om jou! Daarom begint iedere training met een persoonlijke (digitale) intake. Zo denk je vooraf al na over jezelf en over je eigen leerwensen. Die wensen nemen onze trainers mee in hun voorbereiding. Het beantwoorden van de vragen duurt maximaal 20 minuten. Een trainingsdag sluit je af met het formuleren van een persoonlijk actieplan: wat ga jij doen met wat je deze dag hebt geleerd?

Na de training ontvang je verschillende korte en prikkelende coachingsopdrachten waarop je feedback krijgt van de trainer. Houd er rekening mee dat je daar ongeveer 1 uur mee bezig bent per trainingsdag. Ook helpt de trainer je met het verwezenlijken van je actieplan. Zo blijf je gedurende 2 - 3 maanden, onder begeleiding van een trainer, actief bezig met jouw ontwikkeling; succes gegarandeerd!

Eigen leeromgeving

Zodra je je hebt ingeschreven voor een training krijg je toegang tot je eigen digitale omgeving (Mijn Molijn). Hier kun je al je persoonlijke documenten plaatsen zoals je actieplan, persoonlijke aantekeningen en certificaten. Je krijgt toegang tot de mediatheek met leerzame en leuke filmpjes. Ook krijg je toegang tot de bibliotheek met handouts van de trainingen, boekentips en interessante artikelen.

Aantal deelnemers

Minimaal 8 en maximaal 12

Kies je trainingsdata

Vink jouw datum aan en klik daarna op schrijf je in.
Let op: Om het maximale uit je trainingspakket te halen, moeten de trainingen in onderstaande volgorde worden gekozen.

Locatie Amsterdam

Locatie Rotterdam

Locatie Den Haag

Locatie Zwolle

Locatie Eindhoven

Locatie Utrecht

Locatie Amsterdam

Locatie Rotterdam

Locatie Den Haag

Locatie Zwolle

Locatie Eindhoven

Locatie Utrecht

Locatie Amsterdam

Locatie Rotterdam

Locatie Den Haag

Locatie Zwolle

Locatie Eindhoven

Locatie Utrecht

Locatie Amsterdam

Locatie Rotterdam

Locatie Den Haag

Locatie Zwolle

Locatie Eindhoven

Locatie Utrecht


Wil je een persoonlijk trainingsadvies?

Heb je een specifieke opleidingsvraag voor je afdeling, team of organisatie?

Bel ons op 030 763 0887 of stuur een e-mail naar advies@molijntraining.nl. We helpen je graag verder!