Naar "Mijn trainingen"

Communicatie kent heel veel uitdagingen, eigenlijk ben je op dit front nooit uitgeleerd. Of je nu in gesprek bent met een klant, iets moet afstemmen met een collega of duidelijk je mening wilt geven tijdens een vergadering. De interactie tussen mensen is iedere keer weer anders. Naast een goede kennis van gesprekstechniek en –vaardigheden spelen gedrag, emoties, weerstand, rollen in communicatie en verschillende belangen een belangrijke rol. Hoe krijg je hier grip op en wat kun je doen om ook in lastige situaties met zelfvertrouwen een goed gesprek te voeren?

Deze 4-daagse training geeft je inzicht in alle facetten van communicatie: van techniek tot vaardigheden. Van emoties tot gedrag en van slecht nieuws tot feedback. We onderzoeken hoe je in je mondelinge communicatie je invloed op een positieve manier kunt vergroten. Je krijgt inzicht in je eigen rol in communicatie en ervaart hoe je overkomt op anderen. Ook krijg je zicht op hoe je met verschillende belangen een win-win situatie kunt creëren. Daarnaast leer je hoe je met metacommunicatie (communiceren over de communicatie) een gesprek kunt beïnvloeden. Je krijgt concrete, bruikbare en direct toepasbare tips die je helpen om echt het beste uit jouw communicatie te halen.

Het 4-daagse trainingspakket Professioneel communiceren bestaat uit de volgende trainingen


 • Haal het beste uit je gesprekken
 • Overtuigend communiceren
 • Positief beïnvloeden
 • Effectief onderhandelen

De training kent een aantal vaste leerdoelen, daarnaast kun je voorafgaand aan elke online trainingsdag je eigen leerdoelen kenbaar maken, zodat je met persoonlijke en voor jou werkbare tips naar huis gaat! Na iedere dag training ga je eerst in de praktijk ervaren wat je die dag hebt geleerd. Zo kun je over een langere periode in kleine stapjes ervaren en onderzoeken en je leerdoelen in praktijk brengen.

Na de training Professioneel communiceren


 • Zijn je gesprekken effectiever waardoor je tijdwinst ervaart
 • Kun je invloed uitoefenen over het verloop van je communicatie
 • Communiceer je overtuigend en positief
 • Kun je omgaan met verschillende vormen van weerstand
 • Ken je het belang van een duidelijke en vriendelijke communicatie
 • Beheers je een goede vraag- en gesprekstechniek
 • Heb je inzicht in je eigen communicatiestijl en die van de ander
 • Ben je in staat je in de ander te verplaatsen en je communicatie op de ander af te stemmen
 • Heb je zicht op de verschillende doelen en belangen in communicatie
 • Ken je het begrip metacommunicatie en weet je het effectief toe te passen

Werkwijze trainingen op locatie

Je wilt werken aan je persoonlijke ontwikkeling en je hecht waarde aan persoonlijk contact en interactie met medecursisten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! In al onze trainingen staan onze deelnemers centraal. Dat is ook de reden dat mensen voor onze trainingen kiezen: de persoonlijke aandacht en het leren van en met medecursisten.

Een mooie combinatie van klassikaal op locatie en online coaching

Een absolute voorwaarde om succesvol te werken aan competenties is zelfkennis: het gaat tenslotte om jou! Daarom begint iedere training met een persoonlijke (digitale) intake. Zo denk je vooraf al na over jezelf en over je eigen leerwensen. Die wensen nemen onze trainers mee in hun voorbereiding. Het beantwoorden van de vragen duurt maximaal 20 minuten. Een trainingsdag sluit je af met het formuleren van een persoonlijk actieplan: wat ga jij doen met wat je deze dag hebt geleerd?

Na de training ontvang je verschillende korte en prikkelende coachingsopdrachten waarop je feedback krijgt van de trainer. Houd er rekening mee dat je daar ongeveer 1 uur mee bezig bent per trainingsdag. Ook helpt de trainer je met het verwezenlijken van je actieplan. Zo blijf je gedurende 2 - 3 maanden, onder begeleiding van een trainer, actief bezig met jouw ontwikkeling; succes gegarandeerd!

Eigen leeromgeving

Zodra je je hebt ingeschreven voor een training krijg je toegang tot je eigen digitale omgeving (Mijn Molijn). Hier kun je al je persoonlijke documenten plaatsen zoals je actieplan, persoonlijke aantekeningen en certificaten. Je krijgt toegang tot de mediatheek met leerzame en leuke filmpjes. Ook krijg je toegang tot de bibliotheek met handouts van de trainingen, boekentips en interessante artikelen.

Aantal deelnemers

Minimaal 8 en maximaal 12

Kies je trainingsdata

Vink jouw datum aan en klik daarna op schrijf je in.
Let op: Om het maximale uit je trainingspakket te halen, moeten de trainingen in onderstaande volgorde worden gekozen.

Locatie Amsterdam

Locatie Rotterdam

Locatie Den Haag

Locatie Zwolle

Locatie Eindhoven

Locatie Utrecht

Locatie Amsterdam

Locatie Rotterdam

Locatie Den Haag

Locatie Zwolle

Locatie Eindhoven

Locatie Utrecht

Locatie Amsterdam

Locatie Rotterdam

Locatie Den Haag

Locatie Zwolle

Locatie Eindhoven

Locatie Utrecht

Locatie Amsterdam

Locatie Rotterdam

Locatie Den Haag

Locatie Zwolle

Locatie Eindhoven

Locatie Utrecht


Wil je een persoonlijk trainingsadvies?

Heb je een specifieke opleidingsvraag voor je afdeling, team of organisatie?

Bel ons op 030 763 0887 of stuur een e-mail naar advies@molijntraining.nl. We helpen je graag verder!