Naar "Mijn trainingen"

Heb je er moeite mee voor jezelf op te komen? Krop je dingen op waar je later stress van krijgt? Sta je altijd klaar voor anderen en houd je geen rekening met jezelf? Dan is de kans groot dat je jezelf tekort doet in situaties met anderen. Je voelt je dan eerder een slachtoffer van de omgeving dan een actieve speler. Deze vierdaagse training Assertiviteit intensief gaat je hier gegarandeerd bij helpen!

Assertiviteit is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende sociale vaardigheden. Deze vaardigheden zijn van groot belang om bijvoorbeeld stress te voorkomen. Heb je er moeite mee om “nee” te zeggen? Kan je je grenzen aangeven? Durf je feedback, of kritiek te geven? En kan je feedback, of zelfs kritiek, op een goede manier ontvangen? Assertief zijn betekent voor jezelf opkomen, zonder daarbij de gevoelens of belangen van een ander uit het oog te verliezen.

Assertiviteit heeft niets te maken met agressief gedrag. Daar bestaat wel wat verwarring over omdat wanneer je aan assertiviteit denkt, snel denkt aan mensen die uiten wat ze willen of van iets vinden, zonder rekening te houden met de consequenties voor de ander. Vaak wordt hierbij de ander gekleineerd, of in een hoek geduwd (waar de spreekwoordelijk klappen vallen). Dit soort gedrag leidt vaak tot uitsluiting en conflicten waardoor je je niet erg geliefd maakt, en het leidt tot ongezonde stress.

Tijdens deze vierdaagse training kijken we naar wie je bent en waar je voor staat. Je krijgt inzicht in jezelf, je talenten en je ambities waardoor je met meer zelfvertrouwen je richting kunt bepalen en keuzes kunt maken. Zo creëer je een effectievere werkstijl. Je ervaart hoe je jezelf ook in contact met anderen meer kunt laten zien door op een eerlijke manier je mening te geven en voor jezelf op te komen en tegelijkertijd rekening te houden met de ander. 

Het 4-daagse trainingspakket Assertiviteit - intensief bestaat uit


 • Regie over je leven en loopbaan
 • Personal branding
 • Persoonlijke effectiviteit
 • Assertiviteit - Feedback geven

Na de training Assertiviteit intensief


 • Sta je steviger in je schoenen doordat je weet wanneer je in je kracht staat
 • Neem je vanuit zelfvertrouwen meer initiatief
 • Heb je zicht op je eigen talenten en ambities
 • Vergroot je je impact en zichtbaarheid door je persoonlijke positionering
 • Ben je beter in staat je grenzen aan te geven en ‘nee’ te zeggen
 • Weet je prioriteiten te stellen en daarnaar te handelen
 • Kom je op voor jezelf op een directe, open en respectvolle manier door uiting te geven aan wat je voelt, denkt, wilt en niet wilt
 • Zet je ineffectieve patronen en gewoonten om in effectief gedrag
 • Herken je je eigen belemmeringen en weet je hiernaar te handelen
 • Voel je je verantwoordelijk voor jezelf
 • Kun je duidelijk en met zelfvertrouwen je mening geven
 • Ga je conflicten niet uit de weg 
 • Geef je effectief feedback

Werkwijze trainingen op locatie

Je wilt werken aan je persoonlijke ontwikkeling en je hecht waarde aan persoonlijk contact en interactie met medecursisten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! In al onze trainingen staan onze deelnemers centraal. Dat is ook de reden dat mensen voor onze trainingen kiezen: de persoonlijke aandacht en het leren van en met medecursisten.

Een mooie combinatie van klassikaal op locatie en online coaching

Een absolute voorwaarde om succesvol te werken aan competenties is zelfkennis: het gaat tenslotte om jou! Daarom begint iedere training met een persoonlijke (digitale) intake. Zo denk je vooraf al na over jezelf en over je eigen leerwensen. Die wensen nemen onze trainers mee in hun voorbereiding. Het beantwoorden van de vragen duurt maximaal 20 minuten. Een trainingsdag sluit je af met het formuleren van een persoonlijk actieplan: wat ga jij doen met wat je deze dag hebt geleerd?

Na de training ontvang je verschillende korte en prikkelende coachingsopdrachten waarop je feedback krijgt van de trainer. Houd er rekening mee dat je daar ongeveer 1 uur mee bezig bent per trainingsdag. Ook helpt de trainer je met het verwezenlijken van je actieplan. Zo blijf je gedurende 2 - 3 maanden, onder begeleiding van een trainer, actief bezig met jouw ontwikkeling; succes gegarandeerd!

Eigen leeromgeving

Zodra je je hebt ingeschreven voor een training krijg je toegang tot je eigen digitale omgeving (Mijn Molijn). Hier kun je al je persoonlijke documenten plaatsen zoals je actieplan, persoonlijke aantekeningen en certificaten. Je krijgt toegang tot de mediatheek met leerzame en leuke filmpjes. Ook krijg je toegang tot de bibliotheek met handouts van de trainingen, boekentips en interessante artikelen.

Aantal deelnemers

Minimaal 8 en maximaal 12

Kies je trainingsdata

Vink jouw datum aan en klik daarna op schrijf je in.
Let op: Om het maximale uit je trainingspakket te halen, moeten de trainingen in onderstaande volgorde worden gekozen.

Locatie Amsterdam

Locatie Rotterdam

Locatie Den Haag

Locatie Zwolle

Locatie Eindhoven

Locatie Utrecht

Locatie Amsterdam

Locatie Rotterdam

Locatie Den Haag

Locatie Zwolle

Locatie Eindhoven

Locatie Utrecht

Locatie Amsterdam

Locatie Rotterdam

Locatie Den Haag

Locatie Zwolle

Locatie Eindhoven

Locatie Utrecht

Locatie Amsterdam

Locatie Rotterdam

Locatie Den Haag

Locatie Zwolle

Locatie Eindhoven

Locatie Utrecht


Wil je een persoonlijk trainingsadvies?

Heb je een specifieke opleidingsvraag voor je afdeling, team of organisatie?

Bel ons op 030 763 0887 of stuur een e-mail naar advies@molijntraining.nl. We helpen je graag verder!