Naar "Mijn trainingen"

Of je nu leiding geeft, medewerkers coacht, anderen mee wilt krijgen of een project leidt waarin je een voortrekkersrol vervult, je wilt succes en resultaat behalen. Het beste uit jezelf, uit elkaar en uit de situatie halen, maar hoe doe je dat? Het beeld dat je hebt van iemand, bepaalt hoe de relatie zich verder ontwikkelt. Dat beeld komt vaak tot stand door het gedrag dat je waarneemt. Maar mensen zijn niet hun gedrag. Mensen doen dingen, of juist niet. Als een medewerker voor jouw gevoel al 10 jaar de kantjes ervan af loopt, zal dat je oordeel over zijn pro-activiteit beïnvloeden. Aan jou de uitdaging hier doorheen te breken en echt contact maken.

Deze zesdaagse training geeft je inzicht in jezelf en het gedrag van de ander. Tijdens interactieve en ervaringsgerichte trainingsdagen ontdek je hoe je in contact met de ander jezelf kunt zijn en zo de ander uitnodigt hetzelfde te doen. Door objectief waar te nemen, te luisteren naar wat je hoort met aandacht en betrokkenheid en je in te leven in de ander. Door vertrouwen te geven en gelijkwaardigheid te tonen en ook je eigen onzekerheden te durven.  

Het 6-daagse trainingspakket ‘Ik en de ander’ bestaat uit de volgende trainingen


 • Ken je talenten
 • Succesvol in gesprek met je medewerker
 • Positief managen
 • Overtuigend communiceren
 • Positief beïnvloeden
 • Mindfulness

Gezamenlijk tot goede prestaties en resultaten komen betekent dat je contact maakt met elkaar en begrijpt wat de ander beweegt. Iedereen herkent de neiging om te snel op de inhoud te schieten, want “het is toch logisch wat het doel is?” Maar om succesvol met elkaar te zijn, is het nodig om eerst oprecht contact te zoeken en aandacht, begrip en betrokkenheid te voelen. Het is niet alleen belangrijk dat je jezelf goed kent en begrijpt, maar ook dat je de ander goed leert begrijpen. Wat beweegt hem of haar? Welke informatie wil iemand ontvangen? Staan bepaalde aannames of meningen in de weg?

Na de training Ik en de ander


 • Heb je het inzicht en vermogen aan te kunnen sluiten op de belevingswereld van je medewerkers/collega’s
 • Kun je door de focus op je eigen persoonlijke ontwikkeling je functie als leidinggevende vanuit een volwaardig en breed perspectief benaderen 
 • Sta je dichter bij jezelf waardoor je de aansluiting met de ander weet te optimaliseren
 • Ben je in staat persoonlijke verschillen tussen mensen en groepen te overbruggen
 • Stem je makkelijk je benadering en gedrag af op dat van de ander
 • Ben je vaardiger als leidinggevende en coach in de omgang met anderen
 • Weet je het inlevingsvermogen te tonen om naadloos aan te sluiten op de behoeften, belangen en waarden van de ander
 • Heb je een duidelijk doel voor ogen en weet je service te verlenen aan medewerkers, collega’s, klanten en andere relaties 
 • Ben je in staat je invloed te vergroten door gebruik te maken van beïnvloedingsvaardigheden

Werkwijze trainingen online

Je wilt werken aan je persoonlijke ontwikkeling en je hecht waarde aan persoonlijk contact en interactie met medecursisten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! In al onze trainingen staan onze deelnemers centraal. Dat is ook de reden dat mensen voor onze trainingen kiezen: de persoonlijke aandacht en het leren van en met medecursisten.

Een mooie combinatie van klassikaal online en persoonlijke coaching

Een absolute voorwaarde om succesvol te werken aan competenties is zelfkennis: het gaat tenslotte om jou! Daarom begint iedere training met een persoonlijke (digitale) intake. Zo denk je vooraf al na over jezelf en over je eigen leerwensen. Die wensen nemen onze trainers mee in hun voorbereiding. Het beantwoorden van de vragen duurt maximaal 20 minuten. Een trainingsdag sluit je af met het formuleren van een persoonlijk actieplan: wat ga jij doen met wat je deze dag hebt geleerd?

Na de training ontvang je verschillende korte en prikkelende coachingsopdrachten waarop je feedback krijgt van de trainer. Houd er rekening mee dat je daar ongeveer 1 uur mee bezig bent per trainingsdag. Ook helpt de trainer je met het verwezenlijken van je actieplan. Zo blijf je gedurende 2 - 3 maanden, onder begeleiding van een trainer, actief bezig met jouw ontwikkeling; succes gegarandeerd!

Eigen leeromgeving

Zodra je je hebt ingeschreven voor een training krijg je toegang tot je eigen digitale omgeving (Mijn Molijn). Hier kun je al je persoonlijke documenten plaatsen zoals je actieplan, persoonlijke aantekeningen en certificaten. Je krijgt toegang tot de mediatheek met leerzame en leuke filmpjes. Ook krijg je toegang tot de bibliotheek met handouts van de trainingen, boekentips en interessante artikelen.

Aantal deelnemers

Minimaal 4 en maximaal 7

Programma

 1. Voor de start van jouw trainingstraject ontvang je een e-mail met een uitnodiging voor een persoonlijke intake (In de meeste gevallen digitaal in de Mijn Molijn omgeving)
 2. Een week voor aanvang van de training ontvang je een trainingskit thuis met daarin verschillende voorbereidingsopdrachten en alle materialen die je nodig hebt voor de training, inclusief een Bambook notitie boek en iets lekkers voor bij de koffie of thee
 3. De online trainingen zijn per dag opgebouwd en bestaan uit twee blokken van 2 uur (10.00-12.00 en 13.00- 15.00 uur). Hierin schakelen we regelmatig van samen online naar individueel offline. Zo ga je in de lunchpauze praktisch offline met de theorie aan de slag, worden daarna ervaringen van cursisten online met elkaar uitgewisseld en is er ruimte om elkaar feedback te geven
 4. Na iedere trainingsdag formuleer je een concrete hulpvraag en maak je daarvoor een passend actieplan
 5. Je gaat met jouw actieplan aan de slag in de online coaching, waarbij je voortdurend in contact staat met de trainer
 6. Een aantal weken na iedere trainingsdag is er een tussentijdse online meeting waarin cursisten ervaringen met elkaar en de trainer kunnen delen
 7. Tot slot van het trainingstraject is er een afrondende evaluatie waarin wordt teruggeblikt en vooruit wordt gekeken

Kies je trainingsdata

Vink jouw datum aan en klik daarna op schrijf je in.
Let op: Om het maximale uit je trainingspakket te halen, moeten de trainingen in onderstaande volgorde worden gekozen.


Wil je een persoonlijk trainingsadvies?

Heb je een specifieke opleidingsvraag voor je afdeling, team of organisatie?

Bel ons op 030 763 0887 of stuur een e-mail naar advies@molijntraining.nl. We helpen je graag verder!