Naar "Mijn trainingen"

Jezelf zijn is het ontdekken van je eigen talenten, valkuilen, uitdagingen en patronen. Leren hoe je in elkaar zit en weten wat je belangrijk vindt. Waar word je blij van? Wat geeft je energie en waar loop je juist op leeg? Wanneer haal jij het beste uit jezelf? Hoe meer zelfkennis hoe steviger je in je schoenen staat en hoe beter je je richting kunt bepalen. Om jezelf te kunnen en durven zijn heb je zelfvertrouwen nodig. Mensen met zelfvertrouwen hebben een positief zelfbeeld. Ze denken positief over zichzelf en hun kwaliteiten. Hierdoor gaan ze makkelijker nieuwe uitdagingen aan. Ze durven fouten te maken, zonder zich slecht over zichzelf te voelen. Ook kunnen ze omgaan met teleurstellingen en zitten ze over het algemeen lekker in hun vel. Je wordt niet geboren met een vaste dosis zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen is altijd in ontwikkeling, daar kunnen wij bij helpen!

Dit 6-daagse trainingspakket bestaat uit de volgende trainingen


 • Regie over je leven en loopbaan
 • Personal branding
 • Daag jezelf uit!
 • Ken je talenten
 • Mindfulness
 • Assertiviteit

Wil jij op een positieve manier ontdekken hoe je jezelf kunt zijn? Je weerbaar voelen, ook in lastige situaties? Voor je mening uit durven komen? Je invloed vergroten? In deze zesdaagse training werk je stap voor stap aan je zelfbeeld en zelfvertrouwen. Na iedere dag training ga je eerst in de praktijk ervaren wat je die dag hebt geleerd. Pas daarna volgt de volgende training. Je kunt de data voor de trainingen zelf bepalen, maar we adviseren je een tussenperiode van minimaal 3 weken aan te houden. Zo kun je over een langere periode in kleine stapjes ervaren en onderzoeken wie je bent en waar je voor staat. Hierna kan niemand meer om jou heen!

Na de training Jezelf zijn - Zelfkennis en zelfvertrouwen


 • Weet je wie je bent en waar je voor staat
 • Sta je steviger in je schoenen en durf je jezelf te zijn
 • Neem je meer initiatief en weet je je invloed te vergroten
 • Heb je zicht op je eigen voorkeuren/ kwaliteiten en weet je daarnaar te handelen
 • Durf je je kwaliteiten en valkuilen gelijkwaardig te benoemen
 • Kom je op voor jezelf op een directe, open en eerlijke manier door uiting te geven aan wat je voelt, denkt, wilt en niet wilt
 • Ben je je bewust van je eigen denkpatronen en hoe die je zelfbeeld bepalen
 • Weet je met andere denkpatronen jezelf uit te dagen
 • Ben je je bewust van je eigen gewoonten en durf je deze te veranderen
 • Voel je je verantwoordelijk voor jezelf en je omgeving
 • Ervaar je meer energie, balans en daadkracht
 • Los je met aandacht en focus problemen adequater op
 • Ken je je eigen leer- communicatie- en beoordelingsstijl
 • Weet je vanuit zelfvertrouwen en positiviteit win-win situaties te creëren

Werkwijze trainingen online

Je wilt werken aan je persoonlijke ontwikkeling en je hecht waarde aan persoonlijk contact en interactie met medecursisten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! In al onze trainingen staan onze deelnemers centraal. Dat is ook de reden dat mensen voor onze trainingen kiezen: de persoonlijke aandacht en het leren van en met medecursisten.

Een mooie combinatie van klassikaal online en persoonlijke coaching

Een absolute voorwaarde om succesvol te werken aan competenties is zelfkennis: het gaat tenslotte om jou! Daarom begint iedere training met een persoonlijke (digitale) intake. Zo denk je vooraf al na over jezelf en over je eigen leerwensen. Die wensen nemen onze trainers mee in hun voorbereiding. Het beantwoorden van de vragen duurt maximaal 20 minuten. Een trainingsdag sluit je af met het formuleren van een persoonlijk actieplan: wat ga jij doen met wat je deze dag hebt geleerd?

Na de training ontvang je verschillende korte en prikkelende coachingsopdrachten waarop je feedback krijgt van de trainer. Houd er rekening mee dat je daar ongeveer 1 uur mee bezig bent per trainingsdag. Ook helpt de trainer je met het verwezenlijken van je actieplan. Zo blijf je gedurende 2 - 3 maanden, onder begeleiding van een trainer, actief bezig met jouw ontwikkeling; succes gegarandeerd!

Eigen leeromgeving

Zodra je je hebt ingeschreven voor een training krijg je toegang tot je eigen digitale omgeving (Mijn Molijn). Hier kun je al je persoonlijke documenten plaatsen zoals je actieplan, persoonlijke aantekeningen en certificaten. Je krijgt toegang tot de mediatheek met leerzame en leuke filmpjes. Ook krijg je toegang tot de bibliotheek met handouts van de trainingen, boekentips en interessante artikelen.

Aantal deelnemers

Minimaal 4 en maximaal 7

Programma

 1. Voor de start van jouw trainingstraject ontvang je een e-mail met een uitnodiging voor een persoonlijke intake (In de meeste gevallen digitaal in de Mijn Molijn omgeving)
 2. Een week voor aanvang van de training ontvang je een trainingskit thuis met daarin verschillende voorbereidingsopdrachten en alle materialen die je nodig hebt voor de training, inclusief een Bambook notitie boek en iets lekkers voor bij de koffie of thee
 3. De online trainingen zijn per dag opgebouwd en bestaan uit twee blokken van 2 uur (10.00-12.00 en 13.00- 15.00 uur). Hierin schakelen we regelmatig van samen online naar individueel offline. Zo ga je in de lunchpauze praktisch offline met de theorie aan de slag, worden daarna ervaringen van cursisten online met elkaar uitgewisseld en is er ruimte om elkaar feedback te geven
 4. Na iedere trainingsdag formuleer je een concrete hulpvraag en maak je daarvoor een passend actieplan
 5. Je gaat met jouw actieplan aan de slag in de online coaching, waarbij je voortdurend in contact staat met de trainer
 6. Een aantal weken na iedere trainingsdag is er een tussentijdse online meeting waarin cursisten ervaringen met elkaar en de trainer kunnen delen
 7. Tot slot van het trainingstraject is er een afrondende evaluatie waarin wordt teruggeblikt en vooruit wordt gekeken

Kies je trainingsdata

Vink jouw datum aan en klik daarna op schrijf je in.
Let op: Om het maximale uit je trainingspakket te halen, moeten de trainingen in onderstaande volgorde worden gekozen.


Wil je een persoonlijk trainingsadvies?

Heb je een specifieke opleidingsvraag voor je afdeling, team of organisatie?

Bel ons op 030 763 0887 of stuur een e-mail naar advies@molijntraining.nl. We helpen je graag verder!