Naar "Mijn trainingen"

Zorgverleners worstelen met veranderend beroep

Gepubliceerd op 21-08-2017, door De Redactie

Werknemers in de sector zorg en welzijn hebben te maken met veranderingen van het werk waar ze niet klaar voor zijn. Steeds meer nadruk komt te liggen op de eigen verantwoordelijkheid van de patiënt en de cliënt thuis, met inzet van de sociale omgeving en het gebruik van technologie. Dat vraagt deskundigheid die medewerkers onvoldoende bezitten. De vraag naar bijscholing is dan ook groot. Vooral lager geschoold personeel voelt zich onder druk staan, zo meldt CAOP, het kennis- en dienstencentrum op het gebied van arbeidszaken in het publieke domein

 

Lees verder

www.caop.nl/actueel/nieuwsberichten/artikel/artikel/2016-omslagjaar-in-arbeidsmarkt-zorg-en-welzijn/

Zorgverleners worstelen met veranderend beroep
BLOG 22-06-2021 || door: Denise Molijn Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.