Naar "Mijn trainingen"

Zo kweek je loyale werknemers

Gepubliceerd op 22-01-2018, door De Redactie

Nederlandse werknemers zijn gemiddeld erg loyaal aan hun werkgevers. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van recruitmentbureau Robert Half. Met een gemiddeld dienstverband van 10,5 jaar doen Nederlandse werknemers het beter dan het personeel in landen als Amerika (8,2 jaar) of Frankrijk (9,8 jaar). Maar omdat het voor werkgevers in deze krappe arbeidsmarkt lastiger zal worden om talent duurzaam te verbinden, geeft het bureau enkele tips mee om te investeren in het geluk van je personeel. Vraag werknemers regelmatig hoe het gaat. Bied personeel toekomstperspectief, bijvoorbeeld door de opleidingsmogelijkheden in kaart te brengen. En geef werknemers verantwoordelijkheid en waardering, zodat zij zich betrokken blijven voelen bij je organisatie.

 

Zie ook:

https://www.hrpraktijk.nl/topics/loopbaan-opleiding/nieuws/tips-om-medewerkers-gelukkig-te-houden

Zo kweek je loyale werknemers
BLOG 22-06-2021 || door: Denise Molijn Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.