Naar "Mijn trainingen"

Werkzoekende korter werkloos door opleiding en ontwikkeling

Gepubliceerd op 05-03-2019, door De Redactie

Eind februari presenteerden onderzoekers van Tilburg University en House of Skills hun rapport ‘Overstappen op de arbeidsmarkt’. Voor dit rapport was onderzoek gedaan naar de ondersteuning van boventallig verklaarde werkgevers door werkgevers in de periode 2014-2017.

Uit de resultaten blijkt dat driekwart van de boventalligen die na hun ontslag op zoek gaan naar een nieuwe baan, deze nieuwe baan ook vinden. Opvallend hieraan is, dat de nieuwe baan meestal in een andere sector gevonden wordt dan waar de boventallig verklaarde werknemer eerder in werkte. Verder bleek uit het onderzoek dat deze mensen, als zij training en/of scholing volgden, gemiddeld een half jaar korter werkloos waren. De onderzoekers bevelen werkgevers dan ook aan om meer op maat begeleidingstrajecten aan te bieden aan boventallig geworden werknemers en daar in een vroege fase al mee te beginnen, bij voorkeur voordat mensen boventallig worden verklaard.

Meer lezen? Zie https://houseofskillsregioamsterdam.nl/2019/02/26/boventalligen-die-training-of-scholing-volgen-zijn-korter-werkloos/

Werkzoekende korter werkloos door opleiding en ontwikkeling
BLOG 22-06-2021 || door: Denise Molijn Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.