Naar "Mijn trainingen"

Werkgeversverenigingen: maak scholing en ontwikkeling vast onderdeel arbeidsvoorwaarden

Gepubliceerd op 23-01-2019, door De Redactie

In een arbeidsvoorwaardennota van werkgeversverenigingen VNO-NCW, MKB-Nederland en AWVN zijn de prioriteiten van komend jaar gepresenteerd. De prioriteiten zijn op te delen in drie thema’s: competenties, vitaliteit en passend beloningsbeleid.

De werkgeversverenigingen raden werkgevers aan om te investeren in de wendbaarheid en persoonlijke ontwikkeling van de werknemers. (Bij)scholing en ontwikkeling zouden daarin geen ‘extraatje’ moeten zijn, maar een vast onderdeel van de arbeidsvoorwaarden. Scholing is namelijk essentieel voor de ontwikkeling van mens en organisatie in goede tijden, maar zeker ook in slechte tijden.
Daarnaast moet er meer aandacht komen voor ‘gezonder’ werken en passender manieren van belonen.

Benieuwd naar de nota? Lees hem hier: https://www.vno-ncw.nl/sites/default/files/nota_arbeidsvoorwaarden_2019.pdf

Werkgeversverenigingen: maak scholing en ontwikkeling vast onderdeel arbeidsvoorwaarden
BLOG 22-06-2021 || door: Denise Molijn Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.