Naar "Mijn trainingen"

Vraagtekens bij opleidingssubsidies in België

Gepubliceerd op 15-06-2018, door De Redactie

Heb jij ooit gehoord van een konijnengedragstherapeut? Dat is iemand die werkt met konijnen met gedragsproblematiek. Is je interesse gewekt? Met de juiste opleiding (die €2.700 kost) kan ook jij konijnengedragstherapeut worden!

Voor deze opleiding, en vele anderen, is in België subsidie beschikbaar gekomen waar nogal wat ophef over is ontstaan. Bij in totaal 1.900 Belgische opleiders is het mogelijk om gebruik te maken van subsidies, maar bij niet elke opleider is de kwaliteit (en het nut) van de opleidingen onderzocht. Op deze manier is het mogelijk om je tot een grote veelvoud aan beroepen te laten omscholen, waarvan de een net iets exotischer is dan de ander.

Dit baart enkele parlementsleden zorgen: want hoewel scholing belangrijk is, moet de nadruk wel liggen op nut. Cursussen tot konijnengedragstherapeut of zelfs lessen helikoptervliegen (waar meer dan 100 mensen gebruik van hebben gemaakt) lijken niet aan deze criteria te voldoen.

 

Bron: https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2018/subsidie-voor-mensen-die-zich-omscholen-naar-konijnenfluisteraar/

https://www.metronieuws.nl/in-het-nieuws/2018/06/konijnenfluisteraar-worden-belgie-geeft-je-subsidie

Vraagtekens bij opleidingssubsidies in België
BLOG 22-06-2021 || door: Denise Molijn Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.