Naar "Mijn trainingen"

Vakbond wil 75 miljoen voor scholing werknemers

Gepubliceerd op 07-03-2018, door De Redactie

Dit jaar investeert staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken) 75 miljoen euro in samenwerkende ondernemers en kennisinstellingen. Het doel daarbij is om de positie van internationaal concurrerende kenniseconomie te behouden. Als het aan de Vakcentrale voor Professionals (VCP) ligt, gaat een deel van dat geld naar investeringen in kennis en kunde van werknemers. Vooral het leren omgaan met kunstmatige intelligentie is een aandachtspunt, aldus VCP-voorzitter Nic van Holstein. ‘‘Mens en machine moeten elkaar leren aanvullen”, aldus Van Holstein in een persverklaring.

 

Zie ook:

https://vcp.nl/actualiteiten/4880/investeer-in-sociale-innovatie-en-menselijk-kapitaal/

Vakbond wil 75 miljoen voor scholing werknemers
BLOG 22-06-2021 || door: Denise Molijn Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.