Naar "Mijn trainingen"

Starters op de arbeidsmarkt overschatten zichzelf vaak

Gepubliceerd op 04-01-2018, door De Redactie

43 procent van de managers vindt dat pas afgestudeerde werknemers hun eigen vaardigheden te hoog inschatten. Dit komt naar voren in een studie van recruitmentbureau Robert Half onder 300 Nederlandse leidinggevenden met wervingstaken. Het zijn met name de ‘soft skills’, en dus niet zozeer de technische skills, waar het aan ontbreekt: hoe empathisch zijn werknemers? Kunnen ze in teamverband werken? Robert Half adviseert bedrijven daarom om verder te kijken dan enkel technische skills.

 

Zie ook:

http://www.baaz.nl/content/pas-afgestudeerden-overschatten-zichzelf-te-vaak

Starters op de arbeidsmarkt overschatten zichzelf vaak
BLOG 22-06-2021 || door: Denise Molijn Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.