Naar "Mijn trainingen"

Scholingspotje werknemers telt bijna half miljard euro

Gepubliceerd op 26-02-2018, door De Redactie

Scholingsfondsen van de diverse branches hebben samen 400 miljoen euro in kas om werknemers te scholen. Sinds 2010 zijn de reserves van deze fondsen gestegen met 50 miljoen euro, meldt de Telegraaf. Werkgevers spreken in cao’s af dat ze premies afdragen voor de scholingsfondsen. Al jaren wordt er meer geld afgedragen voor de fondsen dan uitgegeven aan scholing voor werknemers. Ook andere potjes voor scholing van personeel worden onvoldoende aangebroken. Bijvoorbeeld de ESF, het Europese scholingspotje. De helft van het beschikbare geld voor Nederlandse werknemers blijft onaangeroerd liggen.

 

Zie ook:

https://www.telegraaf.nl/financieel/1342224/scholingsgeld-blijft-op-plank-liggen

Scholingspotje werknemers telt bijna half miljard euro
BLOG 22-06-2021 || door: Denise Molijn Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.