Naar "Mijn trainingen"

Scholing ambtenaren blijft achter

Gepubliceerd op 05-02-2018, door De Redactie

Vier op de tien ambtenaren is niet voorbereid op de toekomst. Tevens is maar liefst drie kwart niet breed inzetbaar. Ook is 57 procent van hen communicatief niet vaardig genoeg. Dat blijkt uit een rondvraag van het Sociaal en Cultureel Planbureau langs 1500 werkgevers. Ambtenaren scoren een stuk slechter dan werknemers in andere sectoren, zo blijkt uit het onderzoek. Dit, terwijl ambtenaren juist meer dan gemiddeld bereid zijn tot scholing. Meer dan de helft van de overheidswerkgevers legt de schuld bij zichzelf. Zij geven toe dat zij te weinig feedback geven op het functioneren van hun werknemers.

 

Zie ook:

http://www.binnenlandsbestuur.nl/ambtenaar-en-carriere/nieuws/bijna-helft-ambtenaren-niet-toekomstbestendig.9574694.lynkx

Scholing ambtenaren blijft achter
BLOG 22-06-2021 || door: Denise Molijn Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.