Naar "Mijn trainingen"

Robot voor het oefenen van slechtnieuwsgesprekken

Gepubliceerd op 26-09-2018, door Bram Hart

Relatiemanagers binnen Rabobank kunnen binnenkort oefenen op slechtnieuwsgesprekken met een robotcollega. Hoewel het eerder al mogelijk was om het gesprek te oefenen via een app, is dit de nieuwste stap binnen de bank om de relatiemanagers zo goed mogelijk op de praktijk voor te bereiden.

Momenteel is de robot nog volop in ontwikkeling: hij is alleen nog in staat om in extreme emoties te reageren, zoals bijvoorbeeld woede. Het idee is om dit verder te ontwikkelen zodat het meer en meer lijkt alsof de medewerker met een ‘echte’ klant oefent.

Maar voelt het gesprek met de robot ook ‘echt’? Ja! De paar mensen die de robot hebben getest gaven aan dat de robot prima in staat was om je een ongemakkelijk gevoel te bezorgen.

 

Lees meer op: https://fd.nl/achtergrond/1267235/bankpersoneel-krijgt-goedgemutste-robot-als-collega

Robot voor het oefenen van slechtnieuwsgesprekken
BLOG 22-06-2021 || door: Denise Molijn Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.