Naar "Mijn trainingen"

Over irritaties op kantoor

Gepubliceerd op 23-05-2019, door De Redactie

Elke week schrijft Japke-d. Bouma haar column over irritaties op het werk in het NRC. Vooral jargon op de werkvloer moet het in haar stukjes vaak ontzien: elke week zijn er weer talloze inzendingen van mensen die jeuk krijgen van taalgebruik van hun collega’s.

Maar wat, los van jargon als ‘iets tegen iemand aanhouden’ en een ‘met de benen op tafeloverleg’, irriteert de gemiddelde medewerker nu het meeste? Hier heeft adviesbureau Mercer onderzoek naar laten doen. En wat bleek? De meeste irritaties komen voort uit slecht functionerende collega’s.
Op de tweede plaats vinden Nederlandse werknemers haperende technologie het meest irritant, en de derde plek wordt gedeeld tussen teveel overleg en administratieve werkzaamheden.

In hetzelfde onderzoek werd gekeken naar de tevredenheid van Nederlanders in hun werk. Hieruit bleek dat er over het algemeen best positief over het werk werd gedacht: de gemiddelde score was een 7.

Meer lezen? Het onderzoek kan je hier vinden.

Over irritaties op kantoor
BLOG 22-06-2021 || door: Denise Molijn Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.