Naar "Mijn trainingen"

Ook Google meldt zich op de arbeidsmarkt

Gepubliceerd op 18-04-2019, door De Redactie

Big data en kunstmatige intelligentie: Google gaat het combineren in een tool die jou bij je droombaan moet brengen. Google for Jobs zal op basis van wat de techgigant van je weet vacatures tonen die bij je passen.

Deze werkwijze heeft wel wat voor- en nadelen. Een groot voordeel kan zijn dat het algoritme banen voor je selecteert waar je zelf niet eerder over hebt nagedacht. Zo doorbreek je met deze tool automatisch je eigen patronen en vergroot je je kennis over jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt.
Het nadeel van deze tool is dat er nog meer macht bij Google komt te liggen. Niemand anders dan de techgigant bepaalt immers welke vacatures er getoond worden en of je daar bij past. Of dit altijd even objectief gebeurt is natuurlijk de vraag.

Wil je het zelf ook proberen? Momenteel werkt het alleen nog maar voor de Verenigde Staten. Ga naar https://www.google.com/?gl=us&hl=en&pws=0&gws_rd=cr en tik “Jobs New York” (of een andere plaats in de VS) in. Onder de blauwe balk zal je de voor jou geselecteerde banen zien staan. 

Bron: https://fd.nl/futures/1296334/u-bent-toe-aan-een-carriereswitch-zegt-google  

Ook Google meldt zich op de arbeidsmarkt
BLOG 22-06-2021 || door: Denise Molijn Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.