Naar "Mijn trainingen"

Musk onderschatte het belang van menselijk kapitaal

Gepubliceerd op 17-04-2018, door Bram Hart

Elon Musk, oprichter van onder andere de bedrijven SpaceX en Tesla, komt terug op zijn besluit om meer robots in te zetten in het productieproces van het nieuwste model Tesla. Het productieproces, dat voornamelijk door robots werd uitgevoerd, blijft maar vertragingen oplopen. Musk heeft de geschatte productie per week al moeten bijstellen van ongeveer 5000 modellen naar iets meer dan 2000.

De vertragingen werden vooral veroorzaakt door een te ingewikkeld productieproces voor de robots, waardoor het hele proces moest worden herzien. Eerder deze week gaf Musk op Twitter openlijk toe dat de excessieve automatisering een fout geweest was en dat hij het menselijk vermogen had onderschat.

 

Zie ook: https://www.cbsnews.com/news/elon-musk-tesla-model-3-problems-interview-today-2018-04-13/

Musk onderschatte het belang van menselijk kapitaal
BLOG 22-06-2021 || door: Denise Molijn Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.