Naar "Mijn trainingen"

MBO-diploma is booming

Gepubliceerd op 21-09-2017, door De Redactie

Jongeren met een MBO-diploma hebben het werk voor het uitkiezen. Het aantal nieuwe banen op MBO-niveau reist de pan uit, vooral in de zorg, de mechatronica, de horeca, de retail en de logistiek. Eind vorig jaar groeide het aantal vacatures met ruim een kwart, ten opzichte van een jaar eerder. Tussen september en februari kwamen er meer dan tweehonderdduizend banen (214.000 ) bij op MBO-niveau. Dat blijkt uit een verkenning van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Ook studerende jongeren zijn welkom in de zogenaamde leerbanen.

 

Zie ook:

https://www.s-bb.nl/nieuws/veel-vraag-naar-jongeren-met-een-mbo-opleiding

MBO-diploma is booming
BLOG 22-06-2021 || door: Denise Molijn Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.