Naar "Mijn trainingen"

Laat beoordelingen in dienst staan van de medewerkersbetrokkenheid

Gepubliceerd op 19-02-2018, door De Redactie

Een goed beoordelingsgesprek focust niet op tekortkomingen maar op talenten. Dat stelt Jacco van den Berg, auteur van het boek Het Nieuwe Beoordelen. Dit zou leiden tot meer werkplezier, een grotere betrokkenheid en betere prestaties bij werknemers. Als het personeel aan het begin van de gesprekscyclus wordt gevraagd wat ze willen bereiken, en ze dus verantwoordelijk worden gesteld voor de eigen prestaties, wakkert dit bij werknemers meer zorg aan voor hun eigen functioneren. Let daarbij op dat de beoordelingsgesprekken niet slechts één of twee keer per jaar plaatsvinden, maar maak hier een continue proces van.

 

Zie ook:

http://www.pwnet.nl/persoonlijke-ontwikkeling/nieuws/2017/11/medewerkersbetrokkenheid-groter-door-het-nieuwe-beoordelen-10125863

Laat beoordelingen in dienst staan van de medewerkersbetrokkenheid
BLOG 22-06-2021 || door: Denise Molijn Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.