Naar "Mijn trainingen"

Laagopgeleiden minder vaak op cursus dan hoogopgeleiden

Gepubliceerd op 05-03-2018, door De Redactie

Laagopgeleiden besteden minder tijd aan de eigen ontwikkeling dan hoogopgeleiden. Terwijl slechts een derde van de laagopgeleide werknemers wel eens een externe training of cursus volgt, geldt dit voor wel twee derde van de hoogopgeleiden. Dit blijkt uit onderzoek van het CBS. Vaak genoemde redenen voor het volgen van een cursus zijn het zichzelf willen verbeteren en betere carrièrekansen. De helft van de deelnemers geeft aan dat de baas hen verplicht er een te volgen. In totaal neemt 54 procent van de Nederlandse personeelsleden deel aan cursussen. In Europees verband scoort alleen Zwitserland hoger.

 

Zie ook:

https://www.nu.nl/carriere/5158235/hoogopgeleide-werknemer-twee-keer-zo-vaak-cursus-als-laagopgeleide.html

Laagopgeleiden minder vaak op cursus dan hoogopgeleiden
BLOG 22-06-2021 || door: Denise Molijn Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.