Naar "Mijn trainingen"

Kosten en verzuimdagen door werkstress groeien

Gepubliceerd op 12-02-2018, door De Redactie

Stress bij werknemers kostte werkgevers vorig jaar meer dan twee miljard euro, zo’n 7800 euro per verzuimende werknemer. Dat blijkt uit een enquête die is uitgevoerd door TNO. De kosten per werknemer liggen daarmee 500 euro hoger dan in 2012. Maar liefst zeven miljoen verzuimdagen zijn het rechtstreekse gevolg van stress: gemiddeld 30 per verzuimende werknemer. Dat zijn zes dagen meer dan in 2007. Ook heeft een op de zeven werknemers last van burn-outklachten. Hoewel driekwart van de bedrijven beleid voert om stress onder hun werknemers te verminderen, geeft bijna de helft van de werknemers aan dat meer maatregelen tegen werkstress geboden zijn.

 

Zie ook:

http://www.monitorarbeid.tno.nl/nieuws/nieuwsbericht-week-van-de-werkstress

Kosten en verzuimdagen door werkstress groeien
BLOG 22-06-2021 || door: Denise Molijn Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.