Naar "Mijn trainingen"

Internationaal Monetair Fonds pleit voor meer vaste contracten

Gepubliceerd op 12-03-2018, door Bram Hart

In een rapport van het Internationaal Monetair Fonds dat woensdag 28 februari verscheen pleit zij voor meer vaste contracten. Volgens het Internationaal Monetair Fonds heeft flexwerken een belangrijke bijdrage geleverd aan het economisch herstel in Nederland, maar dreigt het nu voor stagnatie van loonstijging te zorgen.

Dit kan komen, zo legt arbeidssocioloog Fabian Dekker in de Trouw uit, doordat flexwerkers voor bedrijven de goedkope optie zijn. Waarom zou je veel geld kwijt zijn aan een vaste medewerker, terwijl al je concurrenten werken met een veel goedkopere flexwerker? Goedkoop lijkt de nieuwe norm te zijn in de bedrijfswereld.

Door de grootschalige inzet van flexwerkers dreigt ook een ander gevaar: het verlies van kennis in de bedrijfstak. Flexwerkers missen de opleidingskansen die een vast contract met zich meebrengt, en het is dus voor hen lastiger om hun kennis up to date te houden. Op die manier dreigen bedrijven achter te raken op het gebied van kennis.

 

Zie ook:

  1. http://www.imf.org/en/News/Articles/2018/02/28/ms022818-kingdom-of-the-netherlands-concluding-statement-of-the-2018-article-iv-consultation?ct=t%28FlexNieuws+2017+week+52%29&mc_cid=9f3722d742&mc_eid=%5BUNIQID%5D
  2. https://www.trouw.nl/home/-te-veel-flexwerk-maakt-nederland-tot-lagelonenland-~a8ca09ac/
Internationaal Monetair Fonds pleit voor meer vaste contracten
BLOG 22-06-2021 || door: Denise Molijn Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.