Naar "Mijn trainingen"

Installatiebranche: tijd voor grotere rol opleidingsfondsen

Gepubliceerd op 19-02-2018, door De Redactie

Het kabinet doet er verstandig aan om het Leven Lang Leren-beleid op te schalen. De opleidings- en ontwikkelingsfondsen moeten daarin een vooraanstaande rol krijgen. Dat betogen Sven Asijee en Doekle Terpstra, twee kopstukken uit de installatiebranche. Wat hun betreft doet minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) er alles aan om in samenwerkingen met de fondsen de krapte op de arbeidsmarkt aan te pakken. In het regeerakkoord staat dat het kabinet samen met de sociale partners en de diverse onderwijsinstellingen afspraken zal maken over een nieuwe scholingsregeling.

 

Zie ook:

https://fd.nl/opinie/1239233/opleidingsfondsen-nodig-voor-leven-lang-leren

Installatiebranche: tijd voor grotere rol opleidingsfondsen
BLOG 22-06-2021 || door: Denise Molijn Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.