Naar "Mijn trainingen"

In Groningen denkt het bedrijfsleven mee over het lesprogramma

Gepubliceerd op 21-02-2019, door De Redactie

Ooit was de samenwerking heel gewoon: de banden tussen scholen en het bedrijfsleven waren goed en er werd overleg gepleegd. In de afgelopen jaren is deze samenwerking langzaam minder geworden, waardoor studenten steeds minder adequaat werden voorbereid op het werkende bestaan. Hier komt nu langzaam verandering in.

Sinds twee jaar wordt op het Alfa-college in Groningen nauw samengewerkt met het bedrijfsleven bij de opleiding installatie- en elektrotechniek. Voor deze opleiding is het Alfa-college de samenwerking aangegaan met enkele bedrijven uit de regio, die mee mogen denken over de inhoud van het lesprogramma. De bedrijven bieden op hun beurt stageplekken aan en faciliteren een coach voor de studenten.

En dit is succesvol: niet alleen is de overstap van opleiding naar bedrijf gemakkelijker, ook stromen er meer studenten in op de opleiding en melden meer bedrijven zich voor de samenwerking.

 

Meer lezen? Zie https://www.dvhn.nl/economie/De-omgekeerde-weg-van-Alfa-college-bedrijfsleven-beslist-mee-over-lesprogramma-24182281.html

In Groningen denkt het bedrijfsleven mee over het lesprogramma
BLOG 22-06-2021 || door: Denise Molijn Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.