Naar "Mijn trainingen"

HR heeft nog slag te maken met talentmanagement

Gepubliceerd op 28-12-2017, door De Redactie

Leidinggevenden hebben de neiging om te onderschatten hoeveel van hun werknemers openstaan voor een andere job. Dat blijkt uit een onderzoek van Automatic Data Processing (ADP) onder 8000 werkgevers en werknemers in dertien landen, waaronder Nederland. Van de werknemers die zeggen niet actief op zoek te zijn naar een nieuwe baan, is 42 procent wel degelijk bereid om eventueel over te stappen – een cijfer dat werkgevers op slechts 21 procent inschatten. In Nederland is in totaal bijna twee derde van de werknemers actief danwel passief op zoek naar iets anders. ADP geeft bedrijven het advies om meer in te zetten op talentmanagement, zodat werknemers zich meer kunnen ontwikkelen en daardoor tevredener en loyaler worden.

 

Zie ook:

https://www.adp.nl/kennis/onderzoeken-hr-research/hoe-werk-verandert/#nl-dld-hoe-werk-verandert2

HR heeft nog slag te maken met talentmanagement
BLOG 22-06-2021 || door: Denise Molijn Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.