Naar "Mijn trainingen"

Hoog opgeleide starters: liever training dan loon

Gepubliceerd op 11-09-2017, door De Redactie

Training en doorgroeimogelijkheden zijn voor hoogopgeleide starters belangrijker dan de hoogte van het salaris. Dat vinden studenten aan en pas afgestudeerden van hogescholen en universiteiten, zo blijkt uit recent onderzoek van Business Talent Network. Het gaat om mensen die binnenkort op zoek gaan naar hun eerste werkgever. Driekwart van de ondervraagden geeft de voorkeur aan een traineeship bij een groot bedrijf. Het zelfstandig ondernemerschap is niet populair, net zo min als een baan bij een startend bedrijf. Het onderzoek is gehouden onder 850 studenten in hun laatste jaar en pas afgestudeerden.

Hoog opgeleide starters: liever training dan loon
BLOG 22-06-2021 || door: Denise Molijn Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.