Naar "Mijn trainingen"

Hoe besteedt de gemiddelde Nederlander zijn tijd?

Gepubliceerd op 18-12-2018, door De Redactie

Op 7 december verscheen het Tijdsbestedingsonderzoek (TBO) van het Sociaal en Cultureel Planbureau. In dit onderzoek werd gekeken naar de manier waarop bijna 2000 mensen hun tijd indelen. De resultaten van dit onderzoek kunnen vervolgens heel mooi vergeleken worden met de resultaten van onderzoeken uit eerdere jaren, teruggaand tot 2006. Hieruit volgen wat interessante resultaten. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, ondersteunt het onderzoek het idee dat we alsmaar drukker worden niet.

In het onderzoek wordt een onderscheid gemaakt tussen ‘verplichte’ tijd, ‘persoonlijke’ tijd en vrije tijd. Onder ‘verplichte’ tijd vallen onder andere werk en zorgtaken. Wat blijkt? De verhouding tussen deze vormen van ‘tijd’ zijn minimaal veranderd. Aan verplichte taken zoals werk en zorgtaken werd in 2016 wekelijks ongeveer dezelfde tijd besteed als in 2006. Wel anders is de manier waarop: hoewel de hoeveelheid activiteiten op één dag gemiddeld hetzelfde is gebleven, wordt er wel meer multitasking ingezet. Daarnaast voelen mensen zich wel drukker.

Een ander interessante bevinding is dat Nederland er nog geen blijk van geeft een 24/7 economie te worden. De kantooruren zijn vrijwel niet veranderd, net zoals de momenten waarop men graag wenst te winkelen of naar de supermarkt gaat.

 

Meer lezen? Zie: https://www.scp.nl/Publicaties/Alle_publicaties/Publicaties_2018/Alle_ballen_in_de_lucht

Hoe besteedt de gemiddelde Nederlander zijn tijd?
BLOG 22-06-2021 || door: Denise Molijn Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.