Naar "Mijn trainingen"

Het plan van de NudgeChallenge winnaar van 2018

Gepubliceerd op 13-12-2018, door De Redactie

Hoe vergroot je de kansen van werkzoekenden op werk? Team UWV heeft met hun oplossing de NudgeChallenge 2018 gewonnen.

Momenteel geven 32.000 werkzoekenden aan op zoek te zijn naar een baan als administratief medewerker, maar hier komen er maar jaarlijks zo’n 340 vacatures van online te staan. Hoe zorg je er voor dat deze mensen verder kijken dan alleen deze soort vacatures? Uit onderzoek bleek dat de beste methode was om gewoon te zeggen waar het op staat. Daarnaast werden er tips gegeven, onderbouwd met een voorbeeld, over hoe er in een vergelijkbaar beroep wél werk te vinden was.

Op die manier wordt de werkzoekende in staat gesteld om zelf een keuze te blijven maken, maar dan beter geïnformeerd.

 

Bron: https://www.innovatiefinwerk.nl/inzetbaarheid/2018/11/nudging-als-middel-voor-bewuste-gedragsverandering

Het plan van de NudgeChallenge winnaar van 2018
BLOG 22-06-2021 || door: Denise Molijn Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.