Naar "Mijn trainingen"

Heb jij vandaag je “nature pill” al genomen?

Gepubliceerd op 09-05-2019, door De Redactie

Als trainingsbureau schrijven wij geen geneesmiddelen voor, dat is toch net een andere tak van sport. Toch is het “medicijn” tegen de stress, ontdekt door onderzoekers van de universiteit van Michigan, ook voor ons interessant. De “nature pill” zoals de onderzoekers het noemen, is namelijk een laagdrempelige manier om stress te verlagen.

In een onderzoek naar het stressniveau van stedelingen ontdekten de onderzoekers namelijk een bijzondere correlatie tussen cortisol (het stresshormoon) en de natuur. Mensen die gemiddeld 20 tot 30 minuten per dag in de natuur doorbrachten hadden namelijk significant minder stress!
Nu hoor ik je denken: waar vind ik natuur in de stad? Simpel: volgens de onderzoekers is een straat met bomen of een plek waar je de lucht kunt zien al voldoende. Alleen al de geur van planten geeft ons het idee van natuur, aldus de onderzoekers.

Wat wel belangrijk is, is dat je tijdens het nemen van de “nature pill” internet en sociale media, maar ook sport vermijdt en dat je overdag buiten bent.

Meer weten? Zie: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/04/190404074915.htm

Heb jij vandaag je “nature pill” al genomen?
BLOG 22-06-2021 || door: Denise Molijn Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.