Naar "Mijn trainingen"

De toekomst van werk: een 12-urige werkweek + AI

Gepubliceerd op 03-09-2019, door De Redactie

Volgens Jack Ma, oprichter van Alibaba, is een 12-urige werkweek mogelijk met de komst van AI.

Dit zei hij tijdens het World Artificial Intelligence Conference in Shanghai waar hij samen met Elon Musk, oprichter van Tesla, de aftrap van deze conferentie verzorgde met een on-stage discussie.

Volgens Ma is AI geen bedreiging voor de mensheid, maar zal het de mensheid vooral meer vrije tijd opleveren om leuke dingen te gaan doen zoals naar de karaoke bar of naar een dansfeest te gaan. Ook denkt hij dat we dankzij AI straks 120 jaar oud worden.

Musk geeft aan zich meer zorgen te maken omdat AI zoveel intelligenter is dan wij ons als mens kunnen voorstellen. Het grootste probleem dat hij hierin ziet is dat de mensen die nu met AI bezig zijn zichzelf heel slim vinden terwijl deze slimheid niks voorstelt als je het vergelijkt met de intelligentie van AI. Het gevaar van het onderschatten van AI is dat het onbeheersbaar wordt met alle negatieve gevolgen van dien.

Toen beide tech-iconen hadden besloten dat het met AI wel goed zou komen wisten ze elkaar snel te vinden op een heel ander gebied: de wereldbevolking. Volgens hen is namelijk niet de toename van de wereldbevolking een probleem, maar is het juist de grootste uitdaging om te voorkomen dat de wereldbevolking instort de komende 20 jaar. Wat het effect hiervan is op onze 12-urige werkweek is vooralsnog onduidelijk.

Meer weten: Elon Musk and Jack Ma discuss AI at the World Artificial Intelligence Conference in Shanghai

De toekomst van werk: een 12-urige werkweek + AI
BLOG 22-06-2021 || door: Denise Molijn Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.