Naar "Mijn trainingen"

Bedrijfsopleidingen groeien gestaag

Gepubliceerd op 05-10-2017, door De Redactie

Steeds meer bedrijven bieden bedrijfsopleidingen aan. Volgens het CBS biedt 85 procent van de bedrijven opleidingen, cursussen of trainingen aan de medewerkers. In 2010 lag dat  percentage op 79. Vooral kleine en middelgrote bedrijven hebben hun scholingsinspanningen opgeschroefd. Het scholingsaanbod in grote bedrijven ligt echter nog veel hoger. Daar bieden bijna alle werkgevers (98) bedrijfsopleidingen aan. De gemiddelde werknemer geniet jaarlijks voor 1100 euro aan opleiding van de werkgever. De meeste bedrijfsopleidingen bestaan uit cursussen, maar ook training op de werkplek, workshops, seminars en zelfs congresbezoek valt hieronder.

 

Zie ook:

https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2017/28/meer-bedrijven-met-bedrijfsopleidingen

Bedrijfsopleidingen groeien gestaag
BLOG 22-06-2021 || door: Denise Molijn Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.