Naar "Mijn trainingen"

AWVN wil competentiepaspoort en Jobshop

Gepubliceerd op 05-10-2018, door Bram Hart

Tijdens haar jaarlijks congres op 1 oktober heeft AWVN haar toekomstagenda voor de arbeidsmarkt gepresenteerd. In samenwerking met Deloitte en UWV heeft AWVN de mogelijkheden onderzocht om de competenties van mensen beter in kaart te brengen. Dit om gebruikers beter inzicht te geven over hoe zij ervoor staan op de arbeidsmarkt en wat hun (toekomstige) mogelijkheden zijn, met - en zonder ontwikkeling.

De drie organisaties kwamen zo uit op een competentiepaspoort en de Jobshop. Het competentiepaspoort is een online platform waarin het mogelijk is om je ervaring (zowel vrijwillig, als werk, als privé) in te voeren, wat zich doorvertaalt naar competenties. Met deze gegevens kunnen gebruikers  zich op een volgende stap in hun carrière oriënteren, inclusief het stukje ontwikkeling dat daarbij hoort. De Jobshop moet zo volgens Van de Kraats (directeur van AWVN) een “Apple Store voor werk” worden.

Meer weten? Zie https://www.trouw.nl/home/tijd-voor-een-nieuwe-arbeidsmarkt-een-competentiepaspoort-en-de-jobshop~a0415171/

AWVN wil competentiepaspoort en Jobshop
BLOG 22-06-2021 || door: Denise Molijn Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.