Naar "Mijn trainingen"

AWVN: CAO’s zijn te weinig toekomstgericht

Gepubliceerd op 27-06-2018, door Bram Hart

De roep om scholing in het bedrijfsleven is groter dan ooit, maar daarvan zien we nog weinig terug in de CAO’s die tot nu toe in 2018 zijn afgesloten stelt Gerard Groten van AWVN. Hoewel in 75% van de CAO’s afspraken staan gericht op duurzame inzetbaarheid, blijkt dit vaak een papieren tijger. Het aantal concrete plannen blijft klein, waardoor de verwachting is dat de scholing achter zal blijven.

Dit is zorgelijk, zo stelt Groten. Hij spreekt van een ‘naderende omslag’ op de arbeidsmarkt, waarop nu sterk geanticipeerd zou moeten worden. Het feit dat dit niet goed meegenomen is in de CAO’s kan daarom gezien worden als een gemiste kans.

Bron: https://www.personeelsnet.nl/bericht/caos-te-weinig-toekomstgericht

AWVN: CAO’s zijn te weinig toekomstgericht
BLOG 22-06-2021 || door: Denise Molijn Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.