Naar "Mijn trainingen"

Adviesfirma’s luiden noodklok over robots en vergrijzing

Gepubliceerd op 16-08-2018, door Bram Hart

De adviesfirma’s Oliver Wyman en Mercer hebben de noodklok geluid over de toekomst van arbeidsmarkten in verschillende landen. Door de opkomst van de automatisering dreigen steeds meer oudere werknemers buitenspel te komen staan. Volgens de adviesbureaus moet er grote nadruk komen te liggen op het omscholen van het personeel.

Wanneer deze omscholing niet plaats zal vinden, zullen er niet alleen medewerkers gaan uitvallen maar zullen er ook grote tekorten in personeel gaan komen. Zowel de maatschappij als de markt zullen hieronder lijden.

Oliver Wyman en Mercer dragen als oplossing voor dit naderende probleem aan dat bedrijven de winst die ze behalen uit de inzet van machines gebruiken om in hun personeel te investeren.

 

Benieuwd naar het hele rapport? Lees het hier (Engels).

Adviesfirma’s luiden noodklok over robots en vergrijzing
BLOG 22-06-2021 || door: Denise Molijn Molijn maakt de balans op: online is een blijvertje!

Waar staan we na 15 maanden thuiswerken, online vergaderen, een minimaal sociaal leven en een stuwmeer aan vrije dagen omdat we toch negens naartoe konden? Welke inzichten over werk, werkplek en werk-privé balans hebben we gekregen? Wat hebben we bereikt en wat hebben we gemist? Essentiele vragen nu de laatste maatregelen losgelaten lijken te worden en we weer meer keuze krijgen in wat we wel en niet doen.

NIEUWS 07-06-2021 || door: De Redactie Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal

Nu het einde van de coronamaatregelen in zicht lijkt, zijn bedrijven en overheden bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken blijft daar deel van uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken noemen veel bedrijven en de overheid dat.

NIEUWS 20-04-2021 || door: De Redactie Meer werkenden volgen opleiding voor persoonlijke ontwikkeling

De coronacrisis lijkt een positief effect te hebben op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse beroepsbevolking. Van de mensen die in coronatijd besloten meer en verder te leren, koos de helft voor een training of opleiding het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair en Springest.