Naar "Mijn trainingen"

Incompany/maatwerk

Incompany trainingen

Heb je een specifieke opleidingsvraag voor je afdeling, team of organisatie dan denken we graag met je mee. We sluiten daarbij speciaal aan op gewenste KPI’s of opleidingsthema’s binnen de organisatie. Bel ons vrijblijvend om de mogelijkheden te bespreken op 030 - 763 08 87 of stuur een e-mail naar advies@molijntraining.nl.

Teamontwikkeling en samenwerking

Beter en effectiever samenwerken wordt steeds belangrijker. Inzicht in elkaars kwaliteiten en uitdagingen leidt veelal tot meer begrip in communicatie. Dit is dan ook de basis van waaruit we trajecten gericht op samenwerking graag starten en aansluiten op bestaande methodes zoals de Myer Briggs Type Indicator, Insights Discovery, Profile Dynamics en DISC. Naast het persoonlijke profiel staan we ook stil bij team- en organisatievoorkeuren om meer inzicht te verkrijgen in de kwaliteiten en uitdagingen van het team of de organisatie. 

Persoonlijke ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid 

Ook continu leren, bezig zijn met ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid zijn actuele tema's waar we graag onze expertise voor inzetten. We geven graag advies over hoe je als organisatie invulling kunt geven aan een positieve leercultuur en daarmee je organisatie-effectiviteit vergroot.  

Leiderschapsprogramma

Organisatie-, team- en persoonlijke ontwikkeling is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van werkgever, manager en werknemer. Voor managers in het midden-management ligt hier een belangrijke rol. Zij staan ten slotte voor de uitdaging de strategie op de juiste wijze door te vertalen naar de werkvloer. Het blijkt in de praktijk vaak lastig om daar als manager op een goede manier invulling aan te geven. Om die reden hebben we een speciaal programma voor managers ontwikkeld. Het programma bestaat uit 3 trainingen die erop gericht zijn medewerkers te stimuleren en ondersteunen in hun duurzame inzetbaarheid .

Ons managersprogramma:

  • helpt je om meer zicht te krijgen op de talenten van je medewerkers
  • geeft je handvatten om van de ontwikkeling van je medewerkers een continu proces te maken
  • laat je zien hoe je met de juiste benadering het beste uit je medewerkers haalt

Ga naar de trainingen >

Volg en motiveer medewerkers

Als je medewerkers hebt die deelnemen aan onze trainingen biedt onze digitale leeromgeving een effectief hulpmiddel om de voortgang van je medewerkers te bewaken. Tijdens de trainingen krijg je praktische tips en tools om dit instrument optimaal in te zetten. Zo kun je op positieve wijze invulling geven aan duurzame inzetbaarheid binnen je organisatie en de organisatie-effectiviteit vergroten.

 

Klant cases

Wat levert investeren in de ontwikkeling van medewerkers de werkgever op?

Daar deed het researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) onderzoek naar. Zij constateerden de volgende resultaten voor bedrijven:

  • Hogere medewerkertevredenheid- en betrokkenheid
  • Hogere organisatie-effectiviteit
  • Toename van de productiviteit
  • Positief effect op performance
  • Lager personeelsverloop
  • Training van medewerkers heeft zelfs een positief effect op de productiviteit van collega’s die de training niet hebben gevolgd.

Bron: Postinitieel leren: Deelname en rendement. Didier Fouarge en Andries de Grip, Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt | ROA 2012.