Naar "Mijn trainingen"

Aanbod open inschrijvingen ééndaagse trainingen per thema

Filter op competentie

.. zoekresultaten, klik op de onderstaande tabbladen om per thema de resultaten te bekijken.

Wanneer je zelf de regie voert over je eigen loopbaan, ben je in staat je werkplezier te vergroten. Mensen voelen zich nu eenmaal beter wanneer ze ergens goed in zijn. Als je werkt met plezier, kun je veel meer dan je denkt. Je haalt het beste uit jezelf, werkt effectiever en bereikt zo meer met minder moeite. Wanneer je weet wat je wilt en weet wat je kunt, ben je in staat echt waarde toe te voegen aan de omgeving waarin je werkt en leeft.

Ken je talenten | MBTI

Ben je een denker of een doener? Ben je een snelle beslisser, of stel je beslissingen juist uit? De Myer Briggs Type Indicator (MBTI) wordt in het bedrijfsleven veel gebruikt om inzicht te krijgen in persoonlijke kwaliteiten. MBTI gaat uit van de theorie dat mensen voorkeuren hebben en daardoor be ... Lees meer »

Assertiviteit | Feedback geven

Assertiviteit gaat over voor jezelf opkomen. Over op tijd je grenzen kunnen aangeven en "nee" durven zeggen. Maar hoe je dit op een goede manier vanuit zelfvertrouwen? Hoe maak je je eigen grenzen bespreekbaar, zonder zwak over te komen? In de praktijk is dit vaak nog best lastig. Waar loop ... Lees meer »

Jouw energie | Energiegevers & energievreters

Wat trekt je energievoorraad leeg en waardoor laad je je batterij op? Energie is veelal de brandstof die betere prestaties mogelijk maakt. Energie is een groot begrip, maar kun je concreet maken door verschillende energiebronnen te ontrafelen. Je werk, je werkomgeving, je samenwerking, het perspect ... Lees meer »

Motiveren en inspireren | Werken met plezier

Wanneer ben je zelf op je best? Waar haal je je motivatie vandaan? En wat is eigenlijk inspiratie? Hoe stimuleer en motiveer je collega’s die je nodig hebt? Hoe breng je hen in beweging en zet je ze aan tot actie? Begrip en inzicht in je eigen en elkaars ... Lees meer »

Mindfulness | Omgaan met werkdruk en stress

Vaak zijn we bezig met wat nog moet komen, of blijven we hangen op iets dat allang geweest is. In het hier en nu leven blijkt veel ingewikkelder dan je denkt. Daarnaast doen we veel dingen op ‘de automatische piloot’. Door meer bewust te worden, kun je veel gerichter keuzes ... Lees meer »

Regie over je leven en loopbaan | Proactief handelen

Heb je het gevoel dat jij de regisseur bent van je leven? Of heb je eerder het gevoel dat alles je overkomt? Deze training laat je ervaren hoe je kunt bereiken wat je wilt. Vaak kun je talloze redenen bedenken waarom het niet mogelijk is je doel te bereiken. Door ... Lees meer »

Personal Branding | Identiteit en invloed

In de huidige tijd is het belangrijk dat je als werknemer echt werk maakt van je eigen 'inzetbaarheid'. Gewoon je werk doen is niet langer voldoende om je baan te houden. Voor een succesvolle loopbaan is het noodzakelijk dat je je persoonlijkheid, kennis en ervaring inzet om je te onderscheiden ... Lees meer »

Persoonlijke effectiviteit | Timemanagement plus

Je hebt altijd wel iets in je hoofd dat je nog moet doen. Daarnaast komen er altijd dingen op je pad die prioriteit hebben. Soms vliegen de dagen voorbij zonder dat je precies kunt zeggen wat je hebt gedaan. Heb je teveel te doen, of heb je te weinig tijd? ... Lees meer »

Tijdens je werk onderhoud je veel verschillende relaties met collega’s en bijvoorbeeld ook met klanten. Hoe goed die relatie is, is afhankelijk van de manier waarop je met elkaar contact maakt. Haal het beste uit de samenwerking met collega’s en bouw een goede relatie op met klanten voor een maximale klanttevredenheid. Zo maak je van jouw collega’s en jouw klanten echte fans. Dit zijn mensen die graag met je werken en bij je terugkomen.

Effectief onderhandelen | Invloed en inzicht

Wanneer je de kunst van het win-win onderhandelen verstaat, kun je elke onderhandeling tot een goed einde brengen zonder in te leveren op je belangen. ... Lees meer »

Overtuigend presenteren | Presentatietraining

Hoe presenteer je jouw idee op een leuke en laagdrempelige manier zodat je je omgeving mee krijgt? Kennis van je doelgroep en een goede voorbereiding zijn daarbij essentieel. Hoe breng je je boodschap over, wat wil je bereiken en met welk doel? In deze training geven we je de juiste ... Lees meer »

Positief beïnvloeden | Werken met de Roos van Leary

Wil je graag invloed hebben op anderen in je omgeving? Zorgen dat je gehoord wordt, dat je collega of manager luistert naar jouw advies en er ook nog wat mee doet. In deze training ervaar je hoe beïnvloeden werkt. En... waarom het heel vaak niet werkt! Om dit te ervaren ... Lees meer »

Overtuigend communiceren | Invloed vergroten

Communicatie kent veel uitdagingen, eigenlijk ben je nooit uitgeleerd. De interactie tussen mensen is iedere keer weer anders. Naast een goede kennis van gesprekstechniek en –vaardigheden spelen gedrag, emoties, weerstand en rollen in communicatie een belangrijke rol. Hoe krijg je hier grip op en wa ... Lees meer »

Succesvol samenwerken | Feedback geven en ontvangen

Reacties op gedrag krijgen en geven we continu, verbaal en non-verbaal. Maar dit op een goede manier bespreekbaar maken, is vaak nog best lastig. Waar loop jij zoal tegenaan? In je samenwerking met een collega? In de omgang met je manager? Of misschien zelfs op de sportvereniging? ... Lees meer »

Haal het beste uit je gesprekken | Gesprekstechnieken

Je wilt in je werk mensen zo goed mogelijk te woord staan. Of het nu een collega is die om hulp vraagt of een klant met een klacht. Wat een gesprek zo moeilijk maakt, is dat je niet altijd grip hebt op hoe een gesprek verloopt. Een collega reageert anders ... Lees meer »

Goede e-mails tevreden klanten | Klantgericht schrijven

Met een e-mail kun je razendsnel een vraag stellen of beantwoorden. Waarschijnlijk sta je niet altijd stil bij de impact die dat kan hebben op je relatie met de ontvanger. Een te kort of te snel geschreven antwoord kan zorgen voor miscommunicatie, onduidelijkheden, vertraging of zelfs irritatie. Je ... Lees meer »

We hebben allemaal dagelijks te maken met veranderingen. Op het werk, maar ook in de wereld om ons heen. Goed omgaan met deze veranderingen is essentieel. Stilstand is achteruitgang. Einstein zei het al lang geleden: ‘Elke dag hetzelfde doen en betere resultaten verwachten is krankzinnig’. Om op lange termijn toegevoegde waarde te creëren is het van belang dat je je ontwikkelt en op de juiste manier meebeweegt met verandering.

Omgaan met verandering | Meebewegen en jezelf blijven

Hoe ga jij om met het fenomeen verandering? Nu functies en organisaties continu in beweging zijn, betekent dat al snel dat er aanspraak gemaakt wordt op je aanpassingsvermogen. Je bereidheid om mee te bewegen, te schakelen, te improviseren. Pas jij je makkelijk aan of is er iets wat je daarvan ... Lees meer »

Daag jezelf uit | Creatief denken

Een groot deel van wat we doen of niet doen, wordt bepaald door de manier waarop we denken. Is jouw glas half vol of half leeg? Hoeveel beren zie je op jouw weg? In deze training leggen we je denkpatronen onder de loep. Je ervaart welke mogelijkheden je zelf ziet ... Lees meer »

Maak werk van je loopbaan | Effectief netwerken

De arbeidsmarkt verandert: contracten worden flexibeler, functies tijdelijker. Dit vraagt om een bewuste en actieve houding als je succesvol van werk naar werk wilt gaan. Als je pas aan je loopbaan denkt op het moment dat je geen werk meer hebt, ben je te laat! Hoe kun je zelf actief ... Lees meer »

Solliciteren met succes | Sollicitatietraining

Een baan voor het leven bij dezelfde werkgever is niet meer van deze tijd. Solliciteren hoort daarmee bij een moderne loopbaan. Hoe vind jij je weg in het aanbod van vacatures, waar zoek je? In deze training staan we stil bij alle facetten die bij het solliciteren komen kijken, van ... Lees meer »